ÖSYM'nin yeni başkanı Demir göreve başladı
AA

aa

ÖSYM Başkanlığı'ndan görev süresinin dolması nedeniyle ayrılan Prof. Dr. Ali Demir, görevini Prof. Dr. Ömer Demir'e devretti.  Ali Demir, kurum çalışanlarına veda ederek ÖSYM'den ayrıldı.

"ÖMER DEMİR BENİ ÖSYM'YE GETİRDİ"

ÖSYM'deki devir teslim töreninde Ali Demir, 20 Eylül 2010'da görevini devralırken o dönem YÖK Başkanvekili olan Ömer Demir'in kendisini kuruma getirdiğini hatırlattı.

Ömer Demir'in de görüşleri doğrultusunda sınav güvenliğini esas alan bir çalışma başlattıklarını ifade eden Ali Demir, Türkiye'nin temel direklerinden birisi olan ve sosyal barışın temini sağlamaya büyük katkısı bulunan ÖSYM'de 4,5 yılda önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.

"GURUR DUYUYORUM"

"2011'de belki de Türkiye'nin karşılaştığı en büyük iftira kampanyasıyla karşılaştık. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki biz hiç bir adaya tek bir adaya dahi haksızlık edilmesine göz yummadık. Tek bir adayın haksız bir kazanç elde etmesine göz yummadık asla da göz yummayacağız. O gün öyle bir algı, bir kampanya oluşturuldu ve daha sonraki süreç gösterdi ki bu tamamen iftiraydı. Daha sonraki süreçte her adaya farklı soru kitapçığı, sınav güvenlik uygulamaları ve soru havuzu yazılımları, tüm bilişim sistemleriyle Türkiye’nin gururu olacak bir ÖSYM kurguladık, oluşturduk. Bundan gurur duyuyorum."

ÖSYM'nin yeni başkanı Demir göreve başladı


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)