3600 ek gösterge için ikinci toplantı tamamlandı
AA

Bu yıl içinde hayata geçirilmesi hedeflenen 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında ilk toplantı 16 Şubat'ta yapılmıştı. Kamu çalışanlarının maaşlarını ve emekli ikramiyelerini iyileştirecek 3600 ek gösterge düzenlemesinin ikinci toplantısı da bugün saat 10.30'da yapıldı ve toplam 1,5 saat sürdü.

İlk toplantıda teknik çalışmaları tamamlanan düzenleme ile ilgili ikinci toplantıda talepler dinlenerek ayrıntılar değerlendirildi.

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Düzenlemeyle ilgili ikinci toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Memur-Sen'den 11 sendika temsilcisiyle bir araya geldi.

ek gösterge

(Arşiv)

3600 EK GÖSTERGENİN TÜM KAMUYU İÇİNE ALMASI TALEBİ GELDİ

İkinci toplantının amacı ek göstergeye dahil edilecek meslek gruplarının tespiti oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bizim temel yaklaşımımız, sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir." açıklamasında bulundu.

Ali Yalçın

"EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİNE DEĞİNDİK"

Yalçın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık." dedi.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Yalçın, 3'üncü toplantının ise, 10 Mayıs'ta yapılacağını söyleyerek, bugünkü toplantıda konuşulanla değindi:

“İkinci toplantıda bugün ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı. Kamudaki personel sistematiği içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak tüm kamu çalışanlarının bunun içerisinde kendini bulacağı bir geniş çerçevede tazminat yansıtma oranlarını da yükselterek esasa olan emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretme konusunda temel yaklaşımımızı hizmet kolları bazlı genel bazlı kamu tarafıyla paylaştık."

ek-gösterge

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAMI

Düzenleme polis, sağlık personeli ve din görevlileri ile birlikte bir çok meslek grubunu kapsayacak. Memur maaşlarına, emekli aylık ve ikramiyelerine artış olarak etki edecek. Düzenlemenin tüm çalışmaların ardından bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor.

Düzenleme sonrasında kamu personelinin maaşlarında derecelerine, eğitimlerine ve farklı kriterlere göre değişiklik gösteren rakamlara artış yansıyacakken, artış  daha çok emekli ikramiyelerinde kendisini gösterecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)