ABD'de konut başlangıçları temmuzda beklentilerin altında kaldı
AA

ABD Ticaret Bakanlığı, 2021 yılı Temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini yayınladı. ABD'de konut başlangıçları, temmuzda yüzde 7 azalışla 1 milyon 534 bine inerek 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, inşaat izinleri yüzde 2,6 artarak 1 milyon 635 bine yükseldi.

BEKLENTİ, KONUT BAŞLANGIÇLARININ 1.6 MİLYON OLMASI YÖNÜNDEYDİ

2021 yılı Temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini göre, piyasa beklentilerinin üzerinde azalış gösteren ve 3 ayın en düşük seviyesine inen konut başlangıçlarının 1 milyon 600 bin olması öngörülüyordu.

İNŞAAT MALİYETLERİNİN ARTMASI BAŞLANGIÇLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Artan inşaat maliyetleri ve konut fiyatlarının etkisiyle azalış kaydeden konut başlangıçları, haziranda 1 milyon 650 bin seviyesinde gerçekleşmişti. Ülkede konut başlangıçları, temmuzda yıllık bazda ise yüzde 2,5'lik artış kaydetti.

ABD konut istatistikleri yayınlandı

İNŞAAT İZİNLERİ BEKLENTİLERİ GERİDE BIRAKTI

İnşaat izinleri ise temmuzda aylık bazda yüzde 2,6 artışla 1 milyon 635 bin seviyesine yükseldi.

3 aylık düşüşün ardından bu dönemde artış gösteren inşaat izinlerine ilişkin piyasa beklentisi, 1 milyon 610 bin olması yönündeydi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde artan inşaat izinleri, haziranda 1 milyon 594 bin seviyesinde gerçekleşmişti. Ülkede geçen ay inşaat izinleri, yıllık bazda ise yüzde 6'lık artış gösterdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)