Bitcoin, Fed'in enflasyon mesajından sonra 24 bin doların üzerini gördü
ensonhaber.com

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 25 baz puan artırdı.

Böylece faizler, yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltildi. Fed Başkanı Jerome Powell, "İlk defa dezenflasyonist sürecin başladığını söyleyebiliriz." dedi.

Powell'ın enflasyonda düşüş başladığına dair mesajı, kripto para piyasasını bir kez daha hareketlendirdi.

24 bin dolar seviyesini geçti

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, Powell'ın açıklamalarından sonra yüzde 3'lük bir sıçrama yaşadı. Son 24 saat içinde 24 bin 263 dolar seviyeleri test edildi.

Fed'in çarşamba günkü faiz artırımı, peş peşe altı büyük artışın ardından geldi. Piyasa uzmanlarının görüşlerine yer verilen Market Watch'un haberinde şöyle denildi:

"Bitcoin pozitife döndü"

Fed Başkanı Powell'ın, enflasyonda ilerleme kaydedildiğini söylemesinin ardından faiz indirimi bahisleri arttıkça Bitcoin ralli yapıyor. Powell, son zamanlarda finansal koşulların hafifletilmesi konusunda endişelenmediği için Bitcoin pozitife döndü. Powell, tam anlamıyla şahin olmadı ve bu, birçok tüccarın riskli varlıklara geri dönmesini sağladı.

Bir sonraki hedef 26 bin 500 dolar

Öte yandan uzmanlar, Bitcoin'in 24 bin dolar seviyesinde büyük bir dirence sahip olduğunu, bu direncin kırılması halinde bir sonraki seviyenin 26 bin 500 dolar olabileceğini düşünüyor.