Economist: Dünya ekonomisinin enflasyon sorunu hafifliyor
ensonhaber.com

Küresel ekonomik görünüm, koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle zor günlerden geçti.

Londra merkezli The Economist dergisi, üç kaotik yılın ardından, yatırımcıların dünya ekonomisi hakkında "neşeli" olmak için birçok nedeni olduğunu yazdı.

İngiliz dergisi: Piyasalar neşeli

"Dünya ekonomisinin enflasyon sorunu hafifliyor" başlıklı analizde, Amerika'da enflasyonun düştüğü ve fiyat artışının resesyon olmadan kontrol altına alındığı "yumuşak iniş" umutlarının arttığı belirtilerek şöyle denildi:

Şans, çoğunlukla ılık geçen kışın enerji fiyatlarının düşmesine neden olduğu Avrupa'ya gülümsedi. (Çin Devlet Başkanı) Şi Cinping'in yıkıcı 'sıfır koronavirüs' politikasından kurtulan Çin ekonomisi toparlanmaya hazırlanıyor. Piyasalar neşeli.

Hisse senedi fiyatları artıyor

Amerikan hisse senetlerinin S&P 500 endeksinin yılın başından bu yana yüzde 5 arttığı, Avrupa'da ve gelişmekte olan piyasalarda hisse senedi fiyatlarının daha da yükseldiği kaydedildi.

Fed'den faiz düşürme beklentisi

2021'de kârları artan şirketlerin, fiyatların daha fazla yükselmesine gerek kalmadan hızlı ücret artışını karşılayabileceğini umduğu ayrıntısına da yer verildi.

Öte yandan piyasaların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bir yıl içinde faiz oranlarını düşürmeye başlamasının beklendiği aktarıldı.