Fed'den yüksek faiz sürecinin artacağı mesajı
AA

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Jerome Powell'in ardından, Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller de faiz sürecinin uzayacağını belirtti.

Waller, yaptığı açıklamada Fed'in enflasyonu düşürmesinin "uzun bir mücadele" olabileceğini, faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğini ifade ederek, "Faiz oranlarının şu anda bazılarının beklediğinden daha uzun süre yüksek olacağı uzun bir mücadele olabilir." ifadesini kullandı.

"Enflasyonu kontrol altına almak için gerekli"

Waller, Arkansas Eyalet Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin enflasyonu kontrol altına almak için gerekli olan yüksek faiz oranlarına şimdiye kadar iyi uyum sağladığını ifade etti.

Bir süre para politikasındaki sıkı duruş sürecek"

Waller, şu ifadeyi kullandı:

Ekonomik faaliyetin 2022'de yavaşlamasına rağmen Fed'in 2023'te faaliyeti daha da yavaşlatması için bir süre para politikasındaki sıkı duruşunu sürdürmesi gerekeceğini düşünüyorum.

"Gidecek çok yol var"

Gıda, enerji ve barınma fiyatlarının bu yıl ılımlı olacağına dair işaretler olduğunu kaydeden Waller, Fed'in sıkı para politikasının sonuç vermeye başladığını ancak daha gidecek çok yolun olduğunu aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)