Fitch'ten İtalya'ya koronavirüs darbesi
AA

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, İtalya'nın kredi notundaki düşüşün koronavirüs salgınının ülke ekonomisi ve mali durumu üzerindeki etkiyi yansıttığı ifade edildi.

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamada, İtalya'nın uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "BBB" seviyesinden "BBB-" seviyesine indirildiği, görünümünün ise "durağan" olarak belirlendiği kaydedildi.

Fitch'ten İtalya'ya koronavirüs darbesi

"2021'DE GÜÇLÜ BİR TOPARLANMA OLABİLİR"

İtalya ekonomisinin bu yıl yüzde 8 daralacağının tahmin edildiği açıklamada, koronavirüs salgınının bu yılın ikinci yarısında kontrol altına alınması halinde, 2021'de nispeten güçlü bir ekonomik toparlanmanın yaşanabileceği aktarıldı.

"İKİNCİ BİR DALGA OLURSA, EKONOMİ DAHA DA ZAYIFLAR"

Açıklamada, salgında ikinci bir dalga olması ve tecrit önlemlerinin yeniden başlaması durumunda, ekonominin bu yıl ve gelecek yıl daha çok zayıflayacağı belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) varlık alımlarının İtalya'nın koronavirüs salgınına karşı aldığı mali önlemleri kolaylaştıracağına dikkati çekilen açıklamada, bunun aynı zamanda borçlanma maliyetlerini kısa vadede düşük seviyelerde tutarak risklerin yeniden finansmanını hafifleteceği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)