Hasan Ruhani: 2021'de günlük 2 milyon 300 bin varil petrol üreteceğiz
AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuştu, ABD yaptırımları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ruhani, 2021'in önceki iki yıldan çok farklı olacağını belirtti.

"BUNA GÜCÜMÜZ VAR"

İran Cumhurbaşkanı, "Gelecek yıl günlük 2 milyon 300 bin varil petrolü üretip satacağız. Buna gücümüz var. Dünya bu mesajı çok iyi almalıdır. Yaptırım tacirleri bu gelişmeden memnun olmayabilir." ifadelerini kullandı.

"SLOGANLARLA OLMAZ"

Petrol ihracatı alanında "dünya gücü" olmayı hedeflediklerini dile getiren Ruhani, "İran 2011-2012 yıllarında günlük 10 milyon varil petrol ihraç edebilseydi bize yaptırım uygulayamazlardı. Gelecekte büyük güçlerin bize yaptırım uygulayamayacakları işler yapmalıyız, ancak bu sloganlarla olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Ruhani: 2021'de günlük 2 milyon 300 bin varil petrol üreteceğiz

Meclis ile hükümet arasındaki gerginliğe de değinen Ruhani, şunları söyledi:

"KENDİLERİ BİLİR"

"Yeni yıl bütçesi hükümet ile Meclis arasındaki ilk ortak çalışmadır. Ne yazık ki birlikte çalışma yapamadık. Çünkü Meclis bütçe taslağını ve tasarılarımızı yok saydı ancak (hükümet karşıtı) tasarıları her gün tsunami gibi harekete geçirdi. Problem değil, kendileri bilir ancak bu ülkenin büyük hedeflerine ve gelişmesine aykırı bir durumdur."

TÜMEN/DOLAR TAHMİNİ

Avrupalı ülkelerin nükleer anlaşma, uranyumun zenginleştirilmesi ve santrifüjlerle ilgili şikayet ettiği konuları daha önce ilan ettiklerini ve taahhütleri azaltacaklarını bildirdiklerini söyledi.

Ruhani ayrıca şu an 25 bin tümen olan dolar kurunun gelecek yıl 11 bin tümene düşeceği öngörüsünde bulundu.

Hasan Ruhani: 2021'de günlük 2 milyon 300 bin varil petrol üreteceğiz

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)