İDO ve BUDO'da e-bilet uygulamasına geçilecek
Ajanslar

ido

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), zamandan ve basılı kâğıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek amacıyla e-bilet uygulamasına geçiyor. İDO 1 Mart 2016 Salı gününden itibaren, BUDO ise 29 Şubat 2016 tarihinden itibaren e-bilet uygulamasına geçecek.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (BURULAŞ), Nisan 2014’te e-fatura ve Ocak 2015’te de e-deftere geçerken, e-bilet için görüşmelere başladığı FIT Solutions ile Ağustos 2015’te sözleşme imzalamıştı. Türkiye’de ulaşım şirketleri arasında e-bilet projesine ilk start veren firma olan BURULAŞ, son aşamaya gelinen projeyi 29 Şubat’ta hizmete alarak BUDO’da e-bilet’e geçecek. BUDO’nun ardından, teknik hazırlıkların tamamlandığı BURULAŞ Havacılık’ta da e-bilet sistemi devreye alınacak.

KOLAY ERİŞİM

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, e-bilet sürecinde de mutlu sona yaklaştıklarını belirterek, e-bilet ile dijital dünyada bir diğer hedeflerini daha gerçekleştireceklerini ifade etti. Fidansoy, e-biletin yolcular için faydasını, kâğıt bilet nüshalara kolay erişim ve saklamaktan kurtarması, BURULAŞ içinse ikinci nüsha biletlerin bastırılması ve arşivlenmesine ihtiyaç kalmaması şeklinde özetledi. Nisan 2014 tarihinden bugüne, binlerce sayfa defter ve fatura basımını e-dönüşüm ile hızlandıran BURULAŞ’ın, hem zamandan hem de basılı kâğıt ile arşivleme maliyetlerinden tasarruf ettiği vurgulandı.