Kalkınma Bakanı: Terörün zararı ortadan kaldırılacak
AA

Beraberinde Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Silopi ilçesine giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir otelde esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

İNSANLAR TERÖRDEN ZARAR GÖRDÜ

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölgede yaşayan insanların terörden çok büyük zarar gördüğünü ifade ederek, terörün ortadan kalkmasını en çok bu bölgede yaşayan insanların istediğini söyledi.

Kalkınma Bakanı: Terörün zararı ortadan kaldırılacak

Terörle en etkili şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da vatandaşa hizmet etme konusunda büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Cevdet Yılmaz, güvenlik güçlerinin terör örgütü mensuplarına yönelik etkin operasyon gerçekleştirdiğini vurguladı.

"NE GEREKİYORSA HÜKÜMET OLARAK YAPACAĞIZ"

Bakan Yılmaz, sadece güvenlik politikalarının yeterli olmadığını, buna ilave olarak bir taraftan da demokratikleşme konusunda hükümet olarak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Halkımızın temel hak ve özgürlükleri noktasında ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrasinin yanı sıra sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık hizmetleri konularına da çok büyük önem veriyoruz. Bu bölgemizin gelişmesi, kalkınması için de her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Bir taraftan terörün verdiği zararı ortadan kaldıracağız, en kısa süre de yaraları saracağız. Silopi'de, Cizre'de, İdil'de ve Şırnak'ta ne gerekiyorsa hükümet olarak yapacağız. Uzun vadeli olarak bu bölgelerimizin kalkınması için kamu kurumları ve sizlerle istişare içinde yapılması gereken tüm çalışmalarımızı yapacağız."

Yılmaz, bölgedeki genç nüfusa dikkati çekerek, "Sokaklara çıktığımız zaman çocuklarımız cıvıl cıvıl. Bizim en büyük servetimiz bu çocuklar ve gençlerdir. Bizim bunları iyi yetiştirmemiz, geleceğe hazırlamamız lazım. Şiddet ve terörle değil, eğitim ile geleceğe hazırlamamız lazım" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)