Kırıkkale'deki vatandaştan asgari ücret yorumu: Beklentimin üstünde
İHA

Türkiye’de 7 milyon kişiyi ve hatta tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücrete ilişkin karar açıklandı. 2021 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 21,56 oranında zamlanarak 2 bin 324 liradan 2 bin 825 liraya çıktı.

Tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkaleli vatandaşlar da asgari ücreti değerlendirerek yorum yaptı.

Görüşleri alınanlardan kimisi yeni asgari ücretten haberdar değildi kimisi de beklentisinin üstünde olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar da belirlenen rakamı yeterli bulmadığını paylaştı.

“ASGARİ ÜCRET KEŞKE 5 BİN LİRA OLSA AMA İŞLETMENİN DE GİDERİ VAR”

Restoran işletmecisi Hakan Karabekir, "Asgari ücret keşke 5 bin lira olsa ama işletmenin de tabii ki kendine göre gideri var. Benim de fazla verebilmem için giderlerimin az olması gerekiyor. Devletimiz öyle uygun görmüş, alana verene hayırlı olsun. Bir işveren olarak bizi zorlayacak bu limit. Malum pandemiden dolayı işlerimiz düştü.

Asgari ücrete vatandaş yorumu

"ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEBİLEN ARKADAŞLARA HELAL OLSUN DİYORUZ"

Ama asgari ücretle de geçinebilen arkadaşlara da helal olsun diyoruz. Malum market raflarındaki fiyatlar da gün geçtikçe artıyor. Para daha cebe girmeden eriyip gidiyor. Allah yardımcımız olsun.

"DEVLETİMİZ VEREBİLECEK OLSA 5 DEĞİL 10 DA VERİR VATANDAŞIMIZ İÇİN"

Devletimiz verebilecek olsa 5 değil 10 da verir vatandaşımız için ama her şey bir hesaba kitaba bakıyor. Sonuçta kişilerin ağzından dağıtmak kolay ama bir de bunun mali yönleri var. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Asgari ücrete vatandaş yorumu

“ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH”

Asgari ücretten yeni haberdar olan Uğur İlhan, “Asgari ücretin açıklanmasından haberim yok. Şu an yeni açıklanmıştır herhalde ben 2 bin 950 bekliyordum. 3 bin değil de 2 bin 950 bekliyordum. 2 bin 825 Kırıkkale'mize ülkemize hayırlara vesile olur inşallah. Gönül ne istemez ki? Değil 3 bin lira sanki 8-9 bin lira olsa daha iyi olur.

"ÜLKENİN EKONOMİK YAPISI ELVERSEYDİ"

Yani ülkenin ekonomik yapısı şu andaki konumu demek ki ona el vermiyor. El verdiği konu bu, bundan dolayı da ben saygı gösteriyorum." diye konuştu.

Asgari ücrete vatandaş yorumu

“İYİ BİR RAKAM AÇIKLANDI”

İyi bir rakam açıkladıklarını ifade eden Abdullah Yaşar ise 2 bin 600 lira olarak tahmin ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)