KOSGEB'den 5 bin KOBİ'ye 10 milyar liralık destek
AA

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, "Ortak Finansman Desteği" programında çağrıya çıkıldığını belirterek, 10 milyar liralık bir kaynağı 5 bin KOBİ'mizin makine ekipman yatırımına, gençlere istihdam oluşturacak şekilde kullanımına sunacağını açıkladı.

Bir taraftan da bu programın arkasına Hazine Destekli Kefalet Sistemi bulunuyor.

Üst limiti 2 milyon 500 bin liralık kredi paketi hazır

Türkiye'nin 2023'te ihtiyaç duyduğu kapasitenin artırılması ve KOBİ'lerin kendi yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için kalkınma ajanslarıyla yürütülen programda çağrıya çıkıldığını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

Bu program çerçevesinde Türkiye'nin her bölgesinde ajanslarla birlikte imalat sektöründe konu başlıkları belirlendi. Söz konusu konu başlıkları çerçevesinde KOBİ'lere sıfır faiz diyebileceğimiz bir oranla üst limiti 2 milyon 500 bin liralık kredi paketini hazır hale getiriyoruz.

Uygulamaya 3 ajansla başlandı

Kurt, uygulamaya ilk etapta Karadeniz Bölgesi'ndeki, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) olmak üzere 3 ajansla başladıklarını anlatarak, uygulamanın bütün bölgelere yayılacağını dile getirdi.

Yatırım noktasındaki makine ekipmanlarını artırmalarına destek verilecek

Kurt, programla, KOSGEB'in bu yıl içinde Türkiye genelinde, kalkınma ajanslarıyla, 5 bin KOBİ'ye yatırım noktasındaki makine ekipmanlarını artırmaları, otomasyona geçmeleri gibi konularda ciddi bir destek vermiş olacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)