Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu
İHA

Altın piyasasındaki hızlı yükselişi fırsat bilen vatandaşlar, yatırım amaçlı aldıkları altınları bozdurmak için soluğu kuyumcularda aldı.

BİR GÜNDE 1,5 MİLYON LİRALIK ALTIN BOZDURULDU

Altın fiyatının daha da yükseleceğini söyleyen kuyumcular, bir günde toplam 1.5 milyon TL değerinde altın bozdurduklarını ve henüz hiç satış yapamadıklarını dile getirdi.

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

"ALTIN FİYATLARI DAHA DA YÜKSELECEK"

Altın fiyatlarının yükselmesi ile beraber vatandaşların altın bozdurmaya yöneldiğini söyleyen kuyumcu Sergen Kavarkurt, "Altınlarını bozmak isteyen vatandaşlar fiyat artışlarından dolayı mutlu ancak nisan, mayıs ayları daha çok nişan, düğün ayları olduğu için bu aylarda altın almak isteyen vatandaşlar fiyatları duyunca üzülüyor. Euro ve dolar yükseldiği için altının yükseleceğini düşünüyoruz. Bu yüzden altına yönelmek vatandaşlar için daha avantajlı olacaktır. Şuan ki rakamlara göre vatandaşın alımdan çok satış yapması daha mantıklı ama yine de bekleyip görmek lazım. Yatırım amaçlı olan gram, çeyrek, yarım altına vatandaşın ilgisi var. Ama bizim yine yatırım amaçlı tavsiyelerimiz gram, cumhuriyet, çeyrek altın gibi ürünlerdir" dedi.

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu VİDEO

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

"EN GÜVENİLİR KAPI ALTIN"

Altın fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünen Şerafettin Uğur, yatırımını da altından yana yapmayı tercih ettiğini belirtti. Uğur, "Son 2-3 günden beri dolarla beraber altın fiyatları da çok yükseldi. Vatandaşların alım gücü yok, şu anda çok zor şartlardayız. Biz de birikimimizi altına yatıralım dedik. Böyle giderse altın daha da yükselecek. Daha önce bitcoine yatırım yapıp kazandım ancak bitcoinde sıkıntılar olunca bozdurmak zorunda kaldım ve tekrardan altına yöneldim. Şu an en güvenilir kapının altın olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

"1,5 MİLYONA YAKIN BOZDURMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Dolar endeksli altının yükseldiğini ifade eden kuyumcu Can Eraslan, "Dolar, Euro, altın, genel olarak madenlerde ve dövizlerde yükselme söz konusu. Şu anda alıştan çok satış oluyor. Bir gün içerisinde yaklaşık 1.5 milyona yakın bozdurma işlemi gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra hiç satışımız olmadığı için kasaya giren bir nakit yok sadece çıkan nakit var. Millet elindeki altınları şu an TL’ye dönüştürüp yatırım yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Öte yandan, güncel piyasalarda altın fiyatları düşüşünü sürdürürken;

-Gram altının fiyatı 524,42 liradan,

-Çeyrek altın 860,65 liradan

-Cumhuriyet altını 3.432,07 liradan,

-Yarım altın 1.721,30 liradan,

-Ziynet altın 3.432,07 liradan,

-Ata altın 3.537,22 liradan,

-14 ayar bileziğin gramı 344,53 liradan,

-22 ayar bileziğin gramı 491,01 liradan  işlem görüyor.

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

Kuyumcular 1 günde 1,5 milyon liralık altın bozdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)