Mehmet Muş, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi
AA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Brüksel’de Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısında, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin ülke yararına olduğuna" vurgu yapan açıklamasında, Türkiye'nin bu konudaki ekonomik politikası doğrultusunda  görüşlerini bildirdi.

Dün, AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ve AB Komisyonu Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni ile görüşmelerde bulunduğunu bildiren Muş, "AB’nin ekonomi ve ticaretten sorumlu en önemli iki ismiyle Türkiye ve AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri, Türkiye-AB pozitif gündemini ele aldığımız oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik." dedi.

Mehmet Muş, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi VİDEO

"AB VE TÜRKİYE KÜRESEL SORUNLARDA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE"

Bakan Muş konuşmasına, yapılan görüşmeleri aktararak başladı. Küresel meselelerde AB ve Türkiye'nin iş birliği içinde çalışmasının ülke yararına olduğunu bildirdi.

Muş, 24-25 Haziran'da Brüksel'de AB Liderler Zirvesi gerçekleştirileceğini anımsatarak, "Bu zirvede, diğer hususların yanı sıra ülkemiz ile ekonomik ilişkilerin geleceği de masaya yatırılacak. Bu vesileyle zirve öncesinde gerçekleştirdiğimiz bu temaslarda AB ile ülkemizin stratejik iş birliğinin önemi ve Türkiye AB ilişkilerinde pozitif gündem oluşturulmasının hem Türkiye hem de AB çıkarına olduğu hususunda bir mutabakat olduğunu müşahede ettik. Görüşmelerimizde, AB tarafında ülkemiz ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda güçlü bir kararlılık olduğunu ifade edebilirim." şeklinde konuştu.

"GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ ÖNEMLİ"

Gümrük Birliği'nin güncellenmesine de önemsendiğini dile getiren Bakan Muş, uluslararası ilişkilere bakış açısının da bu yönde olduğunun altını çizdi.

Mehmet Muş

"AB İLE ORTAKLIK İLİŞKİSİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Bakan Muş, konuşmasında Türkiye'nin AB'yi önemsediğini, Türkiye ile Avrupa arasındaki iş birliğinin tüm taraflara önemli faydalar sağlayacağını aktararak, "AB ile ortaklık ilişkisini geliştirmek istiyoruz." dedi.

Yeşil mutabakat, çelik ürünlerinin ithalatı ve karbon çalışmalarının başlıklar halinde gündeme geldiği toplantı, gazetecilerin soru ve cevapları ile sona erdi.

Mehmet Muş

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)