Mehmet Muş: E-ihracatın payının 2030'da yüzde 10’a erişmesini hedefliyoruz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 13. Büyükelçiler Konferansı'nda "İş Dünyasıyla Öğle Yemeği" programında büyükelçilere hitaben bir konuşma yaptı.

Burada yaptığı konuşmasında büyükelçiliklerle uyumlu çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Muş, küresel ekonomik görünüm ve Türkiye'nin bu görünümdeki konumu hakkında bilgi verdi.

"İhracat hedefine büyükelçilerimizle varacağız"

Muş, "Büyükelçilerimizi, temel ekonomik gösterge ve hedeflerin nihayete ermesine en büyük desteği verecek yol arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Bu yılki 250 milyar dolarlık ihracat hedefine sizlerin de katkısıyla ulaşmak istiyoruz." dedi.

"E-ticaretin 2025 yılında genel ihracat içindeki payı en az yüzde 3-5 olacak"

Bakan Muş, burada yaptığı konuşmada, "2021 yılında genel ihracatımızdan yüzde 1,3 pay almış olan e-ihracatın, yeni destek mekanizmaları ve eylem planları ile 2025 yılı itibarıyla genel ihracat içindeki payının en az yüzde 3-5 aralığına ulaşmasını, 2030 yılına gelindiğinde ise yüzde 10’luk paya erişmesini hedefliyoruz." dedi.

"Türkiye küresel ticaretin önemli bir bileşeni"

Mehmet Muş toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin ihracattaki payı ile ilgili, "İhracatta ve ekonomik büyümede güçlü performansımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Ülkemiz küresel ticaretin önemli bir bileşeni olan hizmet ticaretinde net ihracatçı pozisyondadır." açıklamasında bulundu.

Mehmet Muş

“Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor”

Bakan Muş burada yaptığı konuşmada, "Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor. Sayısı ve niteliği sürekli artan ihraç ürünlerimiz ile geleneksel pazarlarımızda yerimizi sağlamlaştırırken yeni pazarlardaki potansiyelden azami pay alma yönünde çaba içerisindeyiz." dedi.

Mehmet Muş: Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor VİDEO

“Biz her şeye rağmen 250 milyar dolarlık hedefin gerçekleşebileceğimize inancımızı koruyoruz”

Büyükelçilerle yakaladıkları sinerjinin, koordinasyonun ve verimliliğin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bakan Muş, "Bu yılki ihracat hedefimiz 250 milyar dolar. Biz her şeye rağmen 250 milyar dolarlık hedefin gerçekleşebileceğimize inancımızı koruyoruz. İhracata yönelik devlet yardımlarını yeniden kurguluyor, ihracatçı firmalarımızın finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve lojistik imkanlarının geliştirilmesine öncelik veriyoruz." ifadelerini kullandı.