Mehmet Muş: Rusya ile ticareti kazan-kazan temelinde geliştirmek istiyoruz
AA

Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen "12. Kazan Summit 2021" zirvesine katıldığını anlatan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Orada çeşitli oturumlarda bulunduk, oradaki fuarda da gezme imkanı bulduk. Sonra da güzel görüşmeler gerçekleştirdik.” diye konuştu.

"MUTABAKAT ZAPTINI İMZALADIK"

Tataristan’daki temaslarının ardından Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı için Moskova’ya geldiklerini belirten Muş, “Buradaki toplantılar çok güzel geçti. Mutabakat zaptını da imzaladık. Çözüm bekleyen meseleler vardı, onların bir kısmını çözdük. Çözülmesi gereken başka konular var. Ama burada attığımız adımlar, ticaretimizin gelişmesine katkı sunacak adımlardır.” dedi.

"TÜRKİYE-RUSYA ARASINDA 100 MİLYAR DOLARLIK HEDEFE ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından konulan, karşılıklı ticarette 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak istediklerinin altını çizen Muş, “Biz dengeli bir ticaret ortaya koymak istiyoruz. Rusya ile ticareti kazan-kazan temelinde dengeli bir şekilde geliştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu yıl karşılıklı ticaretin 30 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Muş, “Bu aslında ikili ticarette 100 milyar doların yakalanabilir bir hedef olduğunu gösteriyor. Enerji alanında ciddi iş birliklerimiz var. Oradaki iş birliğimizi enerjinin farklı alanlarına da kaydırmak, genişletmek arzusundayız.” dedi.

Mehmet Muş

"100 MİLYARLIK HEDEFTE RUSLARLA MUTABIKIZ"

Bakan Muş, üretimle alakalı alanlarda ilerlemek istediklerini belirterek, “Ticaretimizi karşılıklı olarak dengeli bir şekilde 100 milyar dolara çıkartmak konusunda Rus tarafıyla da mutabıkız. Onlar da bu hedefe ulaşmak istiyorlar. Biz dengeli bir şekilde bu ticaretin büyümesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Muş

RUSYA, SANAYİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMEK İSTİYOR

Rusya’nın son dönemlerde, özellikle üretim anlamında, ciddi bir emek sarf ettiğine işaret eden Muş, “Enerji, doğal kaynaklar bakımından zengin bir ülke ancak bunun yanında sanayisini de çeşitlendirmek istiyor. Türkiye olarak biz de aslında burada olabiliriz. Dolayısıyla buradaki ticaret hacmimizi, üretim temelini artırma kabiliyetimizin olduğunu düşünüyorum. Moskova’da verimli toplantılar gerçekleştirdik, bunun yansımalarını ekonomide önümüzdeki günlerde, haftalarda ve yıllarda göreceğiz diye düşünüyorum.” dedi.

Mehmet Muş: Rusya ile ticareti kazan-kazan temelinde geliştirmek istiyoruz VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)