Muğla'da yangın söndürmeye ilk koşan çiftçiler oldu
İHA

Yangın ormanları; seraları, tarım alanlarını, ev ve ahırları hızla sararak hasara neden olurken çiftçiler, hemen yanı başında yaşanan bu felaketin boyutlarını azaltmak için canla başla çalışan kesim olarak dikkati çekti.

ÇİFTÇİLER MUĞLA'DA RESMİ EKİPLERLE BİRLİKTE SAVAŞTI

Muğla’da da 29 Temmuz’da başlayan ve 13 ilçede yaşanan orman yangınlarında resmi ekiplerin en büyük yardımcısı yine yöre çiftçileri oldu.

TIRMIK VE TRAKTÖRLERLE YANGINA KARŞI MÜCADELE VERDİLER

Traktörler ve su tankları ile sürekli olarak yangın bölgesindeki su havzalarına su taşıyan, elinde tırmık ile yangına koşan Muğla çiftçisi, pandemi, kuraklık ve ardından orman yangınları ile boğuşuyor.

Menteşe Ziraat Odası Başkan Mehmet Baştuğ, yangın felaketinin çiftçiyi olumsuz etkilediğini belirterek, “İlimizde yaşanan yangın felaketinde kazmaları ile kürekleri ile traktörleri tankerleri ve ilaçlama makinaları ile ilk müdahaleyi yapan köylülerimiz olmuştur. Böylesi bir felakette çiftçilerimiz, köylülerimiz ve halkımız devleti ile belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşları ile el birliği ile çalışarak büyük bir fedakarlık örneği sergilemiştir.

Muğla'da çiftçiler yangın söndürmeye koştu

15 BÜYÜKBAŞ, 884 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Resmi rakamlara göre ilimizde meydana gelen yangında 15 büyükbaş, 884 küçükbaş hayvan, 797 kümes hayvanı ile 4 bin 402 adet arı kovanı yangında telef olmuştur. Yaşanan bu afetlerden mağdur olan tüm köylülerimiz ve çiftçilerimizin mağduriyeti devletimiz tarafından bir an önce giderilmelidir. Pandemi, kuraklık, yangın ve tüm doğal afetler dahil bir çok zor şartlarda üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin üzerinde bulunan üretim girdi maliyetlerinin bir an önce düşürülmesi, çiftçimize ÖTV’siz mazot verilmesi, ayrıca verilen tüm desteklerin fiyatının yukarı yönde arttırılması gerekmektedir. Çünkü Türkiye olarak üretmek zorundayız. Üretimin olmadığı yerde kalkınma olmaz.” dedi.

Muğla'da yangın söndürme çalışmalarına çiftçiler katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)