Mustafa Varank: Türkiye ile Birleşik Krallık'ın, ekonomi, bilim, teknoloji alanlarındaki iş birliği önemli
AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Haftası etkinliğine video konferansla katıldı.

Bakan Varank, toplantıda yaptığı konuşmada "Türkiye ile Birleşik Krallık'ın, ekonomi, bilim, teknoloji alanlarındaki iş birliği, AB pazarlarındaki rekabetçi konumumuzu korumada önemli." dedi.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ ALANLARINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ”

Varank, “Yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri alanlarında Birleşik Krallık ile önümüzdeki dönemde yeni iş birlikleri hedefliyoruz.” diyerek iki ülke arasındaki iş birliğinin hedeflerinden birini ortaya koydu.

Varank: Birleşik Krallık'la, ekonomi, bilim, teknoloji alanlarındaki iş birliği önemli VİDEO

UZAYA BAĞIMSIZ ERİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞMASI

Koronavirüs salgınıyla dijitalleşme ve teknolojik dönüşümün hızlandığını anımsatan Varank, yeni dönemin şartlarına uyum sağlamak ve getirdiği fırsatları değerlendirmek gerektiğine dikkati çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Uzay ve havacılık sanayimizi güçlendirecek, uzaya bağımsız erişim sağlayacak tesis ve teknolojileri Birleşik Krallık ile geliştirebiliriz."

Mustafa Varank

“İNGİLTERE TÜRK OTOMOTİV SANAYİSİYLE BEYAZ EŞYA VE HAZIR GİYİM SEKTÖRLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PAZAR”

Varank, Birleşik Krallık'ın, Brexit sürecinde Türkiye'nin de içinde bulunduğu 60'tan fazla ülkeyle ticarette devamlılık anlaşması imzaladığına ve bunların 1 trilyon 200 milyar dolarlık ticareti kapsadığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere, üretim ve tedarik zincirleri bakımından bizim de en büyük ticaret ve yatırım ortaklarımızdan biri. Özellikle, ihracatımızın lokomotifi olan Türk otomotiv sanayisiyle beyaz eşya ve hazır giyim sektörleri için çok önemli bir pazar. Türkiye, Birleşik Krallık'ın 'Ready to Trade' sloganıyla Brexit sonrası dönemde ticaretini ve yatırımlarını geliştirmeyi hedeflediği 13 ülkeden birisi. İngiltere de ülkemizin ticaretini geliştirmek istediği ve desteklediği 'hedef ve öncelikli ülkeler' arasında yer alıyor. Ticaret hacmimizin önümüzdeki dönemde güçlenerek büyüyeceğine inanıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)