Nureddin Nebati, AB yetkililerine Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatacak
AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Avrupa Parlamentosu'nda (AP), Brüksel temaslarına yetkililerle görüşerek devam edecek.

İki komiserle görüşme

Bakan Nebati, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu üyesi Paolo Gentiloni ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile de ayrı ayrı görüşecek.

"Sadece siyaset değil, aynı zamanda Türkiye ekonomisinin parametrelerinin de tartışıldığı bir ortamı kurduk"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, parlamentoda sadece siyaset değil, aynı zamanda Türkiye ekonomisinin parametrelerinin de tartışıldığı bir ortamı kurduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi ortam itibarıyla çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu, güçlü bir nüfusu olduğunu, bu nüfus içerisinde gençlerin varlığının 12 OECD ülkesinin toplamı kadar büyük olduğunu, her türlü koşulda, özellikle de kriz koşullarında, Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu ve Türkiye'nin tam bir üretim üssü olduğunu, özellikle de dünyanın karşı karşıya kaldığı problemlerde dünyanın taleplerini, özellikle de Avrupa'nın taleplerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyeli de serbest ekonomi ilkelerinden asla taviz vermeden, yolunu en iyi şekilde düzenleyen ülkelerin başında gelen bir ülke olarak gerçekleştirdiğini söylememiz açısından oldukça iyi bir karşılık bulduğumuz ifade etmek istiyorum.

Özellikle 2022, dünyanın en zor yıllarından birisiydi. Dünyanın birçok ülkesinin parlamentolarında, sokaklarında, iş dünyasında 'bu yıl nasıl geçecek' diye tartışıyorlardı. Bütün veriler; dünyanın küçüleceğine, ticaretin daralacağına yönelikken Türkiye'deki bütün veriler dünyanın tersine bir noktaya geldi. Bunların nasıl gerçekleştirildiğini öğrenmeleri açısından iyi bir toplantı silsilesi olduğunu düşünüyorum.

Bakan Nebati, temaslarının ardından AP'den sonra AB yetkililerine de Türkiye Ekonomi Modeli'ni aktarmış olacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)