Nureddin Nebati Şanlıurfa'da arama-kurtarma faaliyetlerini sahada inceliyor
AA

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin 9 saat ardından yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem yaşandı.

Kahramanmaraş merkezle 10 ilde etkili olan depremde toplam 1.498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde devletin, tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü açıklanarak bakanlar depremde zarar gören illerde görev başladı.

Bakan Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Arama-kurtarma faaliyetlerini yerinde inceledi

Şanlıurfa'ya gelen Bakan Nebati, depremden hasar gören ve yıkılan binalardaki arama-kurtarma faaliyetlerini inceledi.

Vali Salih Ayhan'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Nebati, gazetecilere, depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:

Ülke olarak zor bir gün geçiriyoruz, milletimizin feraseti ile bu zor zamanları birlikte atlatacağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

"Çalışmalara devam ediyoruz"

Bakan Nebati, Twitter'dan yayınladığı mesajında ise şu sözlere yer verdi:

Depremin yoğun hissedildiği illerden Şanlıurfa’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde Valimiz Sayın Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül ile çalışmalara devam ediyoruz.

Kahramanmaraş 7.7 şiddetindeki depremle sarsıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)