
Kıbrıs'taki off-shore bankasında parası batan Bursalı bir mudinin (mevduat sahibi) Yargıtay kararıyla parasını fahiş faizle geri alması yeni bir fırsatçılık kapısını araladı.
BATIK BANKANIN PARASI DEVLETTEN
Yargıtay kararıyla parasını devletten alan mudinin ardından, yüksek faizle parasını yurtdışındaki bankalara yatıranlar, o banka battıktan sonra parasını devletten alabilecek.
Bankacılık literatürüne off-shore soygunu olarak geçen bu yöntemi uygulayan herkes yıllarca yüksek faizle parasına para katmışken, şimdi de bankanın batmasının ardından "Devlet güvencesi yoktur" maddesine rağmen paralarını devletten alıyor.
Off-shore soygununu en iyi anlatan video İZLE
YILLARCA FAİZDEN PARA KAZANDILAR
Off-shore bankası nedir? “Vergi cenneti” diye tabir edilen, Kıbrıs gibi yerlerde kurulan bankalara “off-shore” bankası deniyor. Türkçesi “kıyı bankacılığı” demek. En yüksek faizi bu bankalar veriyor. Çünkü bunların vergi, sigorta masrafı, munzam karşılık gibi masrafları olmadığı için yüksek faiz verebiliyorlar. Off-shore bankaların devlet güvencesi yok. Yani risk yüksek, faiz yüksek!
OFF-SHORE SOYGUNUNU EN İYİ ANLATAN VİDEO
İnternette hazırlanan 1 dakikalık bir video, off-shore soygununu en iyi anlatan video. Bankacıların yüksek faizle müşteri çekerek kazandığı paraları ve bunları batırması, ardından bu bankaların müşterilerinin yıllarca yüksek faiz alıp banka batınca parasını devlete ödetmesi en kısa ve güzel şekilde anlatılıyor.