Türk iş insanları Senegal'de buluştu
AA

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) öncülüğünde düzenlenen Senegal-Türkiye İş Forumu başladı.

Başkent Dakar'daki bir otelde düzenlenen forumun açılışına, başta Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, MÜSİAD Senegal Temsilcisi Faruk Baştürk, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komite Başkanı Zeki Güvercin ve MÜSİAD İhracatı Geliştirme Ticaret Eşleştirme Komite Başkanı Davut Altunbaş olmak üzere Senegalli ve Türk iş insanları katıldı.

SENEGAL'DEKİ TÜRK SAYISI ARTIYOR

Açılışta konuşan Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Senegal'deki Türk vatandaşlarının sayısının giderek arttığına vurgu yaparak 30 yıl önce ülkeye ilk geldiğinde hiç Türk'e rastlamadığını, bugün ise birçok alanda faaliyet gösteren Türklerin bulunduğunu söyledi.

Türk iş insanları Senegal'de buluştu VİDEO

"BATI AFRİKA'YA AÇILAN KAPI"

MÜSİAD Senegal Temsilcisi Faruk Baştürk, 2009'dan bu yana ülkede üretim yaptıklarını belirterek daha fazla Türk iş insanını Senegal'de görmek istediklerini söyledi. Baştürk, Senegal'in "Batı Afrika'ya açılan kapı" konumunda bulunduğuna işaret ederek Türk insanının ve Türkiye'nin Senegallilerce sevildiğini ve Türk iş insanlarına güven duyulduğunu kaydetti.

Senegal ile ticari ilişkiler hızlandı

20 İŞ İNSANI SAHA ARAŞTIRMASI YAPACAK

Konuşmaların ardından MÜSİAD ile Senegal Yatırımcılar Kulübü (CIS) ve Senegal Ulusal Tüccar ve Sanayiciler Birliği (UNACOIS) arasında mutabakat zaptı imzalandı. Forum kapsamında, Türk ve Senegalli iş insanları, gün boyu ilgilendikleri sektörlere ilişkin ikili görüşmelerde bulundu.

Senegal ile ticari ilişkiler hızlandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)