Ücretsiz izin ödemeleri ne zaman? Şubat ayı ücretsiz izin parası yattı mı? 2021 Şubat nakdi ücret desteği..
ensonhaber.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik tedbirler kapsamında sağlanan nakdi ücret desteği ve ücretsiz izin desteğinin şubat ayı ödeme takvimi duyuruldu.

Koronavirüs salgını süresinde ücretsiz izne çıkarılan vatandaşları maddi açıdan rahatlatmak için yapılan ödeme ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Ödeneklerden faydalanan vatandaşlar ne zaman ödeme yapılacağı hakkında araştırma yapıyor.

Peki ücretsiz izin ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte açıklamalar..

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ YATTI MI?

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ise ödemeleri PTT aracılığıyla alacağını anımsattı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Şubat tarihinde yapılacak." ifadesini kullandı.

Buna göre ücretsiz izin maaş desteği alan kişiler ocak ayının ödemelerini 9 Şubat 2021 Salı günü alacaklar.

Ödemeler daha önceden belirtilen sistemde kayıtlı banka hesapları üzerinden yapılacak. Kayıtlı hesabı olmayan kişiler ise ödemelerini PTT aracılığıyla alabilecekler.

2021 ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı kararıyla bu zam oranı nakdi ücret desteğine, istihdama dönüş teşvikine ve artı istihdam teşvikine yansıtıldı.

İlgili karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, bu artışla ücretsiz izne çıkarılan işçiler için ödenen nakdi ücret desteği günlük 39.24 TL'den 47.70 TL'ye yükseldi.

Ayın tamamında nakdi ücret desteğinde olan yani 30 gün bu kodla eksik gün bildirilen bir işçinin eline geçecek net tutar 1168 TL'den 1420 TL'ye yükseldi.