Vedat Bilgin, Memur-Sen ile sözleşmeliye kadroyu konuştu
ensonhaber.com

Sözleşmeliye kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ'in ardından Memur-Sen ile görüştü.

Toplantı 1 saat sürdü. Memur-Sen’e bağlı 11 hizmet kolunun genel başkanlarının katıldığı toplantıda, beklenti ve talepler masaya yatırıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

Görüşmede, sözleşmeliler konusu başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin beklentiler ele alındı.

Ekim ayı işaret edildi

Düzenlemenin 600 bin kişiyi ilgilendirdiğini belirten Yalçın, "Ekim ayında bu işi bitirmek için sözel mutabakatımız var ve görüşmeler devam edecek." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan sözleşmelilere kadro talebi ViDEO

Vedat Bilgin

Süreli süresiz ayrımı yapılmaksızın tüm sözleşmeli personelin kadrolu olmalı talebi geldi

Görüşmede; süreli süresiz ayrımı yapılmaksızın tüm sözleşmeli personelin kadrolu istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizen Ali Yalçın, “Kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi aktardık. Nitekim, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu’ gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyet üretilmesi önlenmelidir. 4/C'den 4/B'ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik.” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın

"Kamu işverenine ve maliyesine hiçbir yük getirmiyor"

Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin kamu işverenine ve maliyesine hiçbir yük getirmediğine vurgu yaparak, çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte toplumsal alanda önemli memnuniyet oluşturacağına ve kamu hizmetlerinde verimliliğin artacağına da dikkat çekerek, “Yapılan önemli iyileştirmeler yanında başta şef ve tekniker olmak üzere kamu görevlilerinin 1. Dereceye gelmek şartıyla 3600 ek göstergeden yararlandırılması ve 3600 ek göstergeden daha az ek göstergeye sahip başta YHS personeli olmak üzere Tazminat Yansıtma Oranlarında ilave artış sağlanması ve YHS'nin kaldırılarak GİH'e aktarılması için düzenleme yapılması durumunda genel memnuniyet üretileceğini belirttik. Bu konulara ilave olarak, banka promosyonları konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankalarının ortaklaşa hareket ederek öncülük etme noktasında sorumluluk üstlenmesi ve gelir vergisi matrahlarının 6 aylık enflasyon oranı kadar arttırılması konularını paylaştık.” dedi.

Ali Yalçın

Daha önce sözleşmeliye kadro konusunda en son 90 bin taşeron işçinin problemlerinin kasım ayında ya da daha erken çözüleceği bilgisi verilmişti.