Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu
AA

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri iş birliğiyle yapılan elektrikli otomobil "MTTB-Dava"nın tanıtımı, Eskişehir'de özel bir cam bölmede sergilenen Türkiye'nin ilk yerli otomobili "Devrim"in yanında gerçekleştirildi.

Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu

Öğrenciler, TÜBİTAK tarafından 21-27 Ağustos'ta düzenlenen "Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması" için ürettikleri "MTTB-Dava" adlı elektrikli otomobil ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) tarafından yapılan Türkiye'nin ilk yerli otomobili "Devrim"i fabrikanın bahçesinde buluşturdu.

Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu VİDEO

Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu

MTTB Kayseri Şube Başkanı Akın Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla üzerinde durduğu yerli otomobil projesi için küçük de olsa bir adım attıklarını belirtti.

"DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Elektrikli otomobil üretiminde tecrübe elde ettiklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti: "MTTB-Dava isimli elektrikli otomobilimizi geliştirerek günlük hayatta kullanıma uygun oyarak hizmete sunmak ve 'Devrim' otomobilinden beri milletimizin içinde ukde kalan yüzde 100 milli ve yerli otomobil üretiminde söz sahibi olmak istiyoruz. Aracımıza ilgi gösteren ve bizleri bu konuda cesaretlendiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'ye, MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel'e, TÜBİTAK'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT'ye, desteklerini esirgemeyen kurumu ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."

Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu

Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar "Devrim" ve "MTTB-Dava" ile fotoğraf çektirdi.

Elektrikli otomobil MTTB-Dava, Devrim ile buluştu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)