Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı
AA

Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği'ndeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

CEP TELEFONLARINDA 6 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME

Buna göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayarlar ile fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında 6 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek.

KUYUM SATIŞLARINDA 4 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME

Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 4 aya kadar taksitlendirme imkanı tanınırken, diğer kuyum satışlarında ise taksitlendirme yapılamayacak.

Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı

ELEKTRİKLİ EŞYA TAKSİTLENDİRİLMESİ 18 AYA ÇIKARILDI

Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi ile ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışlarında taksitlendirme süresi de 18 aya çıkarıldı.

DÜZENLEMEDEN ÖNCEKİ TAKSİTLENDİRMELER

Söz konusu düzenlemeden önce taksitlendirme süresi, ses ve görüntü sistemleriyle fiyatı 3 bin liranın üzerinde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin liranın altında olan televizyon satışlarında ise 9 ay olarak uygulanırken, kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamıyordu.

Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)