Elon Musk, Mars'a gidiş biletinin fiyatını açıkladı
Özel Haber

Elon Musk ve SpaceX, insanları Mars'a götürecek Starship roketini inşa etmeye devam ederken, bir yandan da gelecekteki Mars projesi hakkında bazı bilgiler vermeye devam ediyor. Starship roketinin çalışmaları devam ederken, Elon Musk'a gelen sorular da artmaya başladı.

Özellikle her fırsatta Mars'a yerleşmek istediğini dile getiren Elon Musk, şimdiden Mars bilet fiyatları hakkında konuşmaya başladı bile.

elıon musk

MARS'A YOLCULUĞUN BİLETİ 500 BİN DOLAR

Bir Twitter kullanıcısı Elon Musk'a, Mars'a yolculuk etmenin bedelinin ne olacağı hakkında bir soru yöneltti. Özellikle birçok önemli soruyu cevapsız bırakmamasıyla bilinen Musk,  Mars yolculuğunun yaklaşık 500 bin dolar olacağını ifade etti. Elon Musk ayrıca, zamanla bu ücretin 100 bin doların da altına düşeceğini ve insanların evlerini satıp Mars'a gideceklerini de vurguladı.

elon musk

DÖNÜŞ BİLETİ ÜCRETSİZ

Mars'a gittikten sonra orayı beğenmeyen kişilerin dönüş biletinin ücretsiz olacağını ifade eden Musk, kendisinin Mars'a yerleşme ihtimalinin de yüzde 70 olduğunu belirtti.

SpaceX'in, insanları Mars'a götürmeyi hedefleyen Starship gemisi geliştirilmeye devam ediyor. Şirketin amac,ı insanları bu gemiyle önce Ay'a göndermek olacak. Eğer Ay görevi başarılı olursa, Starship insanları Mars'a götürme çalışmalarına başlayacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji