Emine Bulut'un katili hakim karşısına çıktı
İHA

Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızının yanında eski eşi Emine Bulut'u bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın (43) duruşması, Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

"CANAVARCA HİSLE TASARLAYARAK ÖLDÜRME"

18 Ağustos'ta 10 yaşındaki kızının yanında eski eşi Emine Bulut'u (38) bir restoranda tartışma sırasında bıçaklayarak öldüren Fedai Varan, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

Emine Bulut'un katil zanlısı hakim karşısında

TAKİPÇİ OLMAYA BİR AVUÇ İNSAN GİTTİ

Duruşmayı çok sayıda ulusal ve uluslararası basın mensubu takip ediyor. Kırıkkale Adliyesi çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alınırken, avlusuna basın mensupları ve eylem için bekleyen bir grup vatandaş adliye bahçesine alınmadı. Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa, Konya, Çanakkale, Çorum, Antalya, İstanbul, Yozgat, Kütahya, Erzurum, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Kırklareli, Van ve Batman Baroları davaya müdahil oldu.

Emine Bulut'un katili hakim karşısına çıktı

DAYISINI YANINDA İSTEDİ

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşen duruşmaya Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızı Bilge Varan, adliyedeki başka bir odadan SEGBİS ile katıldı. Bilge Varan, başka suçtan tutuklu olan ve duruşmaya SEGBİS ile katılan dayısı Bekir Bulut'a "Dayı sen yanıma gelmeden konuşmayacağım." dedi.

Emine Bulut'un katili hakim karşısına çıktı

SANIK AVUKATI: EMİNE BULUT'U KORUYAMAYANLAR DA SUÇLUDUR

Duruşmanın başında söz alan sanık Fedai Varan'ın avukatı olayın bir kadın cinayeti olduğunu belirterek, "Tüm kadın dernekleri ve kurumların katılma talepleri kabul edilmelidir." dedi. Olayın her yönünün araştırılmasının sanığın da menfaatine olduğunu dile getiren sanık avukatı, "Emine Bulut, öldürülmeden iki saat önce karakola sığınmıştır. Emine Bulut'u korumayanlar da suçludur. Bu olayın küçük ya da büyük suç ortakları vardır." şeklinde konuştu. Sanık avukat görüntülerin kendisine verilmediğini, savunma hazırlayabilmesi için görüntüleri izlemesi gerektiğini aktardı.

EMİNE BULUT'UN KATİLİNDEN İLK SÖZLER

Sanık Fedai Varan ise ilk olarak "Ceza alacağımı biliyorum ama görüntüler avukatıma verilsin." dedi.

Emine Bulut'un katili hakim karşısına çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)