Bakan'dan Emirgan Korusu açıklaması

43r4

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamada, Emirgan Korusu’nun imara açılacağı yönünde ortaya atılan iddialara yönelik, “Koruya kimsenin dokunabilmesi olası değil” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında, Emirgan Korusu’nda tertip edilen “Bir Adım Hareket Bir Adım Sağlık” etkinliğine katılımda bulundu. Müezzinoğlu, etkinliğin hemen peşinden medya mensuplarının sorularını cevapladı.

DOKUNMAK MÜMKÜN DEĞİL

Emirgan Korusu’nun imara açılacağı yönündeki iddialara dair sorulan bir soruya Müezzinoğlu, “Konuyu bilmiyorum. Medyadan duyduğum kadarıyla koruyla alakalı bir mesele olmadığını biliyorum. Koruya kimsenin dokunabilmesi olası değil. Korunun etrafındaki alanın mülkiyeti nedir, hukuku nedir, o konuyu bilmiyorum. Yeşil çevre, doğayı koruyan çevre, yaşayan insanların çevreye olan ihtiyacını planlayan bir imar anlayışı. Bir mülkiyet sahibinin hak ve hukukunu da ‘Bizim yeşile ihtiyacımız mevcut’ diyerek öbür mülkiyet sahibinin kullandığı hakları o kullanmasın dersek o da hukuk devleti anlamında doğru olmaz. Bu konuyu hiç bilmiyorum. Mülkiyet nedir, buradaki istek nedir bilmiyorum” şeklinde cevap verdi.