Beylikdüzü’ne yeni bir liman yapılacak

2

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Beylikdüzü Ambarlı Lamanı mevkiinde yeni bir liman projesi için kolları sıvadı. 162 bin 373,24 metrekare alan üzerinde konumlanan İdo Beylikdüzü Liman projesi RO-Ro taşımacılığı seferlerinde kullanılması planlanıyor.

2 ADET YANAŞMA YERİ BULUNUYOR

Biri 150 diğeri ise 230 metre uzunluğunda olmak üzere 2 adet yanaşma yeri bulunan İDO Beylikdüzü Limanı projesinde 150 metrelik yanaşma yerine 125 metrelik, 230 metrelik yanaşma yerine ise 180-200 metre uzunluğunda gemilerin yanaşması düşünülüyor.

Beylikdüzü’ne yeni bir liman yapılacak

2- 2,5 SAATE İNECEK

7 saatlik yol 2 saate inecek Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemiler, tır ve kamyonların İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçebilmesi hedeflenen İDO Ambarlı Limanı projesi ile Ambarlı’dan yarım saatte yüklenecek gemilerin Topçular’a 2 saatte varacakları, karayolundan ortalama 7 saat süren yaklaşık 300 kilometrelik mesafenin 2-2,5 saate ineceği, kent içi ağır vasıta transit geçişinin rahatlayacağı, tır ve kamyonlardan kaynaklanan yol yıpranmalarının da azalacağı düşünülüyor.

Beylikdüzü’ne yeni bir liman yapılacak

3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Doğu-Batı yönüne doğru uzanacak Çift yönlü olarak gerçekleştirilen Ro-Ro taşımacılığı kapsamında ilk etapta Kuzey-Güney güzergahında başlanılacak olan Ambarlı-Topçular hattı ileride Doğu-Batı yönüne doğru uzanacak. İDO Beylikdüzü Liman projesinin 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Beylikdüzü’ne yeni bir liman yapılacak

ÇED süreci başlayan İDO Beylikdüzü Liman projesi ile ilgili ÇED süreci tamamlana kadar her türlü bilgi ve projeye ilişkin görüş ve sorular İstanbul Valiliği’ne ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebiliyor.