Kanal İstanbul'da çalışmalar birkaç ay içinde başlayacak

w

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul için yönlendirilen soruları yanıtladı.

"5 GÜZERGAH ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Kanal İstanbul'a ilk kazmanın birkaç ay içinde vurulacağını belirten Yıldırım, projenin başlangıç tarihi ve güzergah konusunda açıklama yaptı.

Bakan Binali Yıldırım "Halkalı'dan Edirne'ye kadar normal bir hattımız var bir de hızlı tren hattı çalışmalarına başlayacağız. Kanal İstanbul'un güzergahı hiçbir zaman resmen bizim tarafımızdan açıklanmadı. Ancak zaman zaman kamuoyunda dedikodular, spekülasyonlar yapılıyor, mağduriyetler oluşuyor. Vatandaşlarımızı uyarma ihtiyacı doğdu. Çünkü yatırım yapıyorlar. 5 güzergah üzerinde çalışıyoruz. Halen çalışmalar bitmiş değil. Güzergah varmış gibi düşünüp yanlış hesap yapmayın. Önümüzdeki birkaç ay içinde güzergahı belirleyeceğiz, ilan edip ilk kazmayı vuracağız." ifadelerini kullandı.

MART 2017'DE TAMAMLANACAK

Yıldırım, Çekmeköy metro hattı için büyükşehir belediyenin yaptığını belirterek, "Biz de takip ediyoruz. Sene sonuna kadar Dudullu'ya kadar olan kısım açılacak. Mart 2017'de ise tamamlanacak. Üsküdar'da da Marmaray'la birleşecek. Kartal'dan Kadıköy'e, Kadıköy'den Marmaray'a Ayrılıkçeşme'den Marmaray'a Üsküdar'dan Ümraniye'ye gitmek isteyenler gidebilecek, Pendik'ten Haydarpaşa bağlantısı bitince Ankara Sakarya İzmit Bilecik'e gitme imkanı olacak."