Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, 11 Ağustos 2021'de sel felaketi yaşandı.

Afette, Ezine Çayı’nın taşması sonucu başta Bozkurt ilçesi olmak üzere kent büyük hasar gördü.

Sel afeti 65 kişinin yaşamını yitirmesine ve 7 vatandaşın da kaybolmasına neden oldu.

Aynı zamanda bölgede onlarca bina da kullanılamaz hale geldi.

İlçe şantiyeye döndü

Selin ardından geçen 15 ayda adeta şantiyeye dönen ilçede, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Ezine Çayı’nın genişliği yaklaşık 70 metre genişliğine çıkartıldı.

Çay üzerinde inşa edilen köprüler de vatandaşın hizmetine açıldı.

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi ViDEO

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

679 konutta sona gelindi

İlçenin farklı noktalarında inşa edilen 679 konut tamamlanma aşamasına gelirken, yeni dükkanlar da hak sahiplerine teslim edildi.

DHA'nın aktarımına göre; çalışmaların büyük ölçüde bittiği ilçede üstyapı çalışmalarının da kısa süre sonra başlaması hedefleniyor.

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

"649 tane konutların bu ay itibarıyla geçici kabulüne başlayacağız"

İlçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, “Bozkurt’ta çalışmaların son düzlüğe girdiğini söyleyebiliriz. Şu anda meydandaki dükkanlarımız tamamlandı, 16 dükkanımızı teslim ettik. Sanayi sitesinde 52 dükkan, 2 tane fabrika teslim ettik, vatandaşlar iş yerlerine kavuştu. Şu anda merkezde 649 tane yapmış olduğumuz konutların da bu ay itibari ile geçici kabulüne başlayacağız. Kasım sonunda, aralık gibi kura çekimlerini yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız, Bozkurt’un kısa süredeki dönüşümünü takdir ile karşılıyor. Biz de buradaki bütün kamu kuruluşlarının hizmetlerini vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımızın okul, pansiyonu; Vilayetler Birliğinin anaokulunun tadilatı; Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarımız, köprüler, 26’ya yakın terslik bendinin çalışmaları son düzlüğe girdi. İlçe merkezindeki ve Ezine Çayı içerisindeki istinat duvarları Karadeniz’e kadar tamamlandı. Vatandaşlarımız da doğalgazın gelmesinden oldukça memnun. Doğalgaz, elektrik, telekomünikasyon çalışmaları bittikten sonra kaldırım ve yol çalışmalarını da tamamlayarak Karadeniz’in en güzel ilçesi inşa edilmiş olacak.” dedi.

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

"4 köprü ve 2 tane de yaya köprüsü tamamlandı"

İlçede yıkılan köprülerin yerine inşa edilen yeni köprülerle ilgili bilgi veren Atıcı, “İlçe merkezinde öncelikle 2 tane araç köprüsü, Sanayi Sitesi Bayramgazi hattında da 2 tane olmak üzere 4 köprü ve 2 tane de yaya köprüsü şu anda tamamlandı. Vatandaşlar Ezine Çayı üzerinden rahatlıkla karşı tarafa geçebiliyorlar.” diye konuştu

"Önümüzdeki hafta vatandaşlarımız buradaki dükkanlarına girecekler"

Bozkurt’ta selden en çok etkilenen noktalardan birisi olan Bozkurt Kent Meydanı'nda çalışmaların tamamlandığını ifade eden Kaymakam Atıcı, “Burası Bozkurt Meydanı’ydı, selde en çok zararı burası görmüştü. Burada dükkanlarımız, millet kıraathanemiz, pazar yerimiz tamamlandı. Önümüzdeki hafta itibari ile vatandaşlarımız buradaki dükkanlarına girecekler. Meydandaki Hükümet Konağımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binamıza da 15 Aralık’ta kavuşacağız. Bütün ışıklandırma, altyapı çalışması ile meydanımız tamamlandı.” şeklinde konuştu.

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

"Muazzam bir çalışma var"

İlçede yaşayan vatandaşlar ise devam eden çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti. İlçede yoğun bir şekilde çalışma yapıldığını söyleyen Yunus Yeni isimli vatandaş, “Çok kişi burada vefat etti. 10 katlı binanın yanında yaklaşık 15 kişi vefat etti. Şu an çok şükür, devletimiz, hükümetimiz yanımızda bulundu. Buraları yeniden yapıyorlar, köprüler inşa ediyorlar, çayı temizliyorlar. Muazzam bir çalışma var. Yeni yeni ilçe bir şeye benzedi. İnşallah daha iyi olur, biz de yaşamımızı sürdürürüz. Doğalgaz geldi, Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi

Kastamonu'da selin vurduğu Bozkurt ilçesinde sona gelindi