- Haberler
- Emlak Haberleri
- Rusya'nın en büyük havalimanı ihalesini Türk şirketi kazandı
Rusya'nın en büyük havalimanı ihalesini Türk şirketi kazandı
Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nın B terminali inşaatı için düzenlenen ihaleyi Türk şirketi kazandı.
- AA
- 18.03.2016 - 14:11

Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda yeni B Terminali inşa edilecek. Terminalin ihalesini Türk şirketi Rönesans İnşaat kazandı.
630 MİLYON DOLARA MAL OLACAK
Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı, 107 bin kilometrelik alana inşa edilecek terminalin, 630 milyon dolara mal olacağını ve ihalenin Türk Rönesans İnşaat şirketine verildiği açıkladı.
YOLCU KAPASİTESİ 50 MİLYONA ÇIKARILACAK
Rusya'nın en büyük havalimanı olan Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nın yıllık 31 milyon olan yolcu kapasitesinin, projenin tamamlanmasıyla 50 milyona çıkarılması planlanıyor.
20 yılı aşkın süredir Rusya’da faaliyet gösteren Rönesans İnşaat'ın bu ülkedeki 2014 yılı cirosu 64 milyar ruble olarak açıklanmıştı.