Emre Altuğ kimdir

Emre Altuğ

Niyazi Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 yılında İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Niğdeli olmakla birlikte ev hanımı bir annenin ve diş hekimi bir babanın ikinci çocuğudur.

Sanata gitarla başlayan Altuğ, lise yıllarında kızlarla arkadaşlık kurmak için bu işe başladığını ifade etti. Liseyi bir yıl tekrarla bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü'ne yazıldı.

1990'lı yıllarda “Sertab Erener, Sezen Aksu, Levent Yüksel, Nilüfer” gibi ünlü şarkıcılara vokalistlik yaptı. Şarkıcılıktan arka kalan vakitlerini tiyatroda, 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu’ndaki oyunlarda rol alarak geçirdi.

1999'da çıkardığı ilk albümü “İbret-i Alem”i çıkardı. En büyük hayali oyunculuk olan Altuğ’un, müzikteki başarısı ikisini yürütmesiyle devam etti. 2000 yılında, başrollerinde Selçuk Yöntem, Perihan Savaş, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün'ün yer aldığı “Bir Kış Öyküsü” adlı müzikalde yer aldı. Ayrıca “Ağaçlar Ayakta Ölür, Halk Çocuğu” gibi filmlerde de rol aldı. Devamında, “Kolay Para, Eve Giden Yol 1914” adlı sinema filmlerinde; “Tatlı Hayat, Lise Defteri, Elde Var Hayat, Otel Divane, Mert ile Gert, El Gibi, Gülpare, Hasret” ve “Sensiz Olmuyor” isimli dizilerde oynadı.

Müziğe ara vermeyen sanatçı, Ocak 2003'te 2. albümü “Sıcak”ı piyasa sürdü. Çok geçmeden 3. albümü “Dudak Dudağa” çıktı. “Kişiye Özel” adlı albümünü 2 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürdü. 10 Mayıs 2010’da “Maxi Single” albümünü, 7 Haziran 2011’de ise “Zil” adlı albümü piyasaya çıkardı.

2005 yılında, oynadığı dizinin jenerik müziği “Sensiz Olmuyor” adlı single albümünün bütün gelirlerini “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasına bağışladı.

7 YILLIK EVLİLİĞİ 10 DAKİKA BİTTİ

Emre Altuğ, dört sene beraber olduğu manken Çağla Şikel’le 10 Ağustos 2008 tarihinde evlendi. İlk oğulları Hüseyin Kuzey Altuğ 31 Ekim 2009'da, ikinci oğulları Uzay Tuncer Altuğ ise 2 Mart 2012'de dünyaya geldi.

7 yıllık evlilikleri, 10 dakika süren duruşmayla bitti. Şıkel'in 6 Ocak 2015'te Beykoz Aile Mahkemesi'nde açtığı dava erkene alınarak 12 Ocak 2015 tarihinde görüldü. Çocukları velayetleri Çağla Şikel’e verdi.