Engelliyi otobüse almayan halk otobüsü şoförü
İHA

Ankara’nın Altındağ İlçesi Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin önüne gelen özel halk otobüsü, durakta bekleyen tekerlekli sandalyeli engelliyi otobüse almadı.

Bunun üzerine engelli vatandaş, tekerlekli sandalyeyle otobüsün önünü kesti.

Tekerlekli sandalyesiyle alınmadığı halk otobüsünün önünü kesti İZLE

ŞOFÖRE TEPKİLER YAĞDI

Engelli vatandaşın tepkisi trafikteki diğer vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla kaydedilirken, özel halk otobüsü şoförüne ise çevreden tepkiler yağdı.

Engelliyi otobüse almayan halk otobüsü şoförü

SÜRESİZ OLARAK İŞTEN UZAKLAŞTIRILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “9 Ocak 2020 tarihinde Ankara’nın Altındağ ilçesi Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin önünde otobüste rampa olmasına rağmen engelli bir vatandaşımızın özel halk otobüsü şoförü tarafından araca alınmadığı belirlenmiştir. Engelli vatandaşımızın bunun üzerine tekerlekli sandalye ile otobüsün önünü kestiği, tepkisinin trafikteki diğer vatandaşlar tarafından telefon kamerasıyla kaydedildiği ve özel halk otobüsü şoförüne çevrede bulunan vatandaşlarımızın tepki verdiği görüntüler kamuoyuna yansımıştır. Şoförü cep telefonuna kaydeden bir yurttaşın ise ‘Akşam haberlerinde izlersin abi kendini’ diye tepki göstererek aldığı kaydın yayımlanması ile birlikte konu Belediyemiz tarafından incelenmiştir. 9 Ocak 2020 tarihinde yaşanan olayın EGO Genel Müdürlüğü yetkililerine intikal ettirilmesi üzerine yapılan incelemenin ardından kusurlu görülen araç derhal parka çekilmiş ve araç sürücüsü süresiz olarak işten uzaklaştırılmıştır. Özel halk otobüsünde yaşanan bu olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Engelliyi otobüse almayan halk otobüsü şoförü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)