Ercan Havaalanı'nda bomba alarmı

Ercan Havaalanı'nda bomba alarmı

KKTC'de Adana Şakirpaşa Havalimanı'ndan Ercan Havalimanı'na gelen uçakta bomba bulunduğu ihbarı yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ercan Havaalanı bomba ihbarı nedeniyle uçuşlara kapatılırken, İstanbul'dan Ercan Havalimanı'na gelmekte olan iki uçak da Adana Havalimanı'na yönlendirildi.

Emniyet yetkilileri, bomba ihbarı yapılan uçaktaki yolcuların, güvenlik önlemleri alınarak uçaktan indirildiğini bildirdi.

Bomba ihbarı dolayısıyla polis ve itfaiye ekipleri Ercan Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Havaalanında köpeklerin de kullanıldığı aramalar, yaklaşık 2 saat sürdü. Aramalar sırasında havaalanındaki yolcuların dışarı çıkmasına, dışarıdakilerin de içeri girmesine izin verilmedi. Ekiplerin arama çalışmaları sonucunda, ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, dışarıda bekleyen yolcular, havaalanına alındı.

KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Ahmet Kaşif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba ihbarının yapılmasının ardından güvenlik güçlerinin tüm gerekli tedbirleri aldığını belirterek, yolcuların güvenli olarak uçaktan indirildiğini kaydetti. İhbarın asılsız olduğunu kaydeden Kaşif, Ercan Havaalanı'nın uçuşlara açıldığını söyledi. İhbarın yapıldığı uçakta yolcu olarak bulunan Çengiz Tekin, Ercan Havaalanı'na çok sert bir iniş yaptıklarını belirterek, uçakta bir saat bekletildiklerini söyledi.