Erdoğan: Başbakan belki MHP'yle de görüşür
AA

Erdoğan: Başbakan belki MHP'yle de görüşür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Devlet Şeref Madalyası" tevcih töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdiğini ve Davutoğlu'nun da çalışmalarını sürdürdüğünü anımsattı.

"DAVUTOĞLU MHP İLE DE GÖRÜŞEBİLİR"

Erdoğan, Davutoğlu'nun CHP'ile yaptığı görüşmenin sürdüğünü ifade ederek, MHP ile de görüşmeler olabileceğini işaret etti:

"Şu anda anamuhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var. Dün Sayın Başbakanın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe - cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisinin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir."

Erdoğan: Başbakan belki MHP'yle de görüşür VİDEO

"45 GÜNÜ ESNETME YETKİM YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon anlaşması için son 12 gün kala “Meclis Başkanım ile danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye, ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı. 45 günü esnetme yetkim yok.” diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI DAVUTOĞLU'NA SORULDU

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından mikrofonlar Davutoğlu'na döndü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP ile görüşüleceği iddiasıyla ilgili "Hiçbir tarafla teması kesmeyeceğimizi en başında söyledim. İhtiyaç hasıl olduğunda görüşülür. Tabloyu biraz değerlendirdikten sonra onu da biraz düşünebiliriz. Herkesin bu süreçte elini taşın altına koyacağı bir süreç yaşıyoruz. Ben de hükumeti kurmakla görevli olduğum için her şeyi yaparım" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)