Erdoğan Başbakanlık'taki 23 Nisan programında konuştu İZLE

Erdoğan Başbakanlık'taki 23 Nisan programında konuştu İZLE

Erdoğan, Başbakanlık binasında yapılan 23 Nisan töreninde konuştu. Başbakanlık koltuğunda Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu öğrencisi Göker İnan oturdu.

Erdoğan Başbakanlık'taki 23 Nisan programında konuştu İZLE

Minik Başbakan'ın güldüren politik cevapları İZLE

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bizim Meclisimiz, Türkiye'nin tamamını temsil etme özelliğine sahip bir Meclis'tir. Bizde seçilme yaşı 25 şu anda. İnşallah bunu 18'e indireceğiz.

Sevgili çocuklar, bizler her ne yapıyorsak sizlere daha iyi bir gelecek emanet edebilmek için yapıyoruz. Okullarda yatılı sistemi teşvik ediyoruz.

Çocuklar sizler asla bilgisayarların, internetin esiri olmayın, tam tersine onlar sizin esiriniz olsun.

Güneşten ağaçlardan topraktan, sokaklardan asla kopmayın. Bugünleri asla bulamazsınız. Gerektiğinde çamurun çimenin içinde yuvarlanın. Topraktan alacağınız bereket sizleri geleceğe daha iyi hazırlar.

Başbakan Erdoğan'ın ardından konuşma yapan Göker İnan ise şunları söyledi;

Değerli basın mensupları, ilk olarak bu makamın asıl sahibi olan Başbakan Erdoğan'a, bana bu makamı verdiği için teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye'nin dört bir yanında bulunan çocukları temsil ediyorum. Bu günü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e de teşekkür ediyorum.

GAZETECİLERİ GÜLDÜREN CEVAPLAR

Gazeteciler, Erdoğan'ın yanına kısa bir süreliğine oturan küçük Başbakan Göker İnan'a sorular yöneltti. Bu sorulardan biri de gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgiliydi. Göker, kendisine yöneltilen "Cumhurbaşkanı olacak mısınız" şeklindeki soruya tam bir politikacı kıvraklığı ile cevap vererek "Bunu, ben kalktıktan sonra bu koltuğa oturan kişiye sorarsınız" dedi.

İşte o cevap;

Siz aday olmayı düşünüyor musunuz, ya da gönlünüzden geçen bir aday var mı?

Bu soruyu, ben bu koltuktan kalktıktan sonra gerçek Başbakan olan kişiye sorarsanız daha iyi olur..

TWİTTER KULLANMIYORUM DEDİ, BAŞBAKAN ALKIŞLADI

Öte yandan Göker İnan, "Twitter kullanıyor musunuz?" şeklindeki soruya da "Hayır kullanmıyorum" cevabını verdi. Başbakan Erdoğan da Göker'in Twitter kullanmadığını söylemesinin ardından "Benden bir alkış bekliyor musunuz" diyerek Göker'i alkışladı.