Erdoğan: Cumhurbaşkanımızın neyi hedeflediği belli

Erdoğan: Cumhurbaşkanımızın neyi hedeflediği belli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile yaptığı ortaklaşa basın toplantısında bir dizi konuda açıklamalarda bulundu. Erdoğan bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün halen cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleriyle ilgili görüşleri hatırlatarak 'Aranızda görüş ayrılığı mı var?' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"YARGI SÜRECİ BAŞLAYACAKTIR"

"Kuralları saptırmayalım, farklı konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir. Benim yaptığım açıklamanın da neyi hedeflidiği bellidir. Haklarında bir hükümün kesinleşmesiyle ilgili olarak şu anda adı geçen ve cezaevinde milletvekili olduğu söylenen kişiler yargılanmaktadır. Parlamento çatısı altında olanlar ise dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle işledikleri suçlar vardır. Bunlarla ilgili fezlekeler düzenlenmiştir ve parlamentoya gelecektir. Parlamentoya geldiği zaman dokunulmazlıklarla ilişkin kararı parlamento gelecektir. Eğer dokunulmazlıkların kararı vermesi halinde o zanlılar, sanıklar hakkında bu defa bir yargı süreci başlayacaktır.

"MİLLETİMİZİN BİZDEN BEKLENTİLERİ VAR"

Ve Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünülmesiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenleri, teröre teşvik edenleri silahlanın çağrısı karşısında milletvekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır. Milletimizin bizden beklentileri vardır. Biz AK Parti olarak fezlekeler üzerinde çalışmalar yapmak suretiyle gereken adımları atarız."