Erdoğan Fatih Altaylı'ya hazımsız dedi

Erdoğan Fatih Altaylı'ya hazımsız dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ile katıldığı Türkmenistan-Türkiye İş Forumu toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın hedefinde dün köşesinde üçüncü havalimanı ile ilgili bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı vardı. Altaylı, dünkü köşe yazısında "3’üncü havalimanı, pistler ve terminal alanı; DHMİ hiçbir çalışma yapmadan, projesi olmadan, jeolojik etütleri yapılmadan ihale edildi. İhaleyi alanlar bu konularda hiçbir soru sormadan ve inceleme yapmadan bu işe atladılar. Zorluklarla şu anda yeni yeni karşılaşmaya başladılar ve çok açık söyleyeyim işi yapmaya hiç de gönüllü değiller. Altı tamamıyla balçık olan bir zeminle daha yeni yeni karşılaşıyorlar ve bu zeminde 1 milyar metreküp dolgu yapacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

"HAZIMSIZLIK ÇOK KÖTÜ"

Erdoğan bu sözler için bugün şu yanıtı verdi:

"Aynı güzergah üçüncü havalimanıyla bambaşka bir güç kazanacak ki, bu projenin bitiminde 150 milyon insan bu havalimanından istifade edecek. Bakıyorsunuz bazı hazmedemeyenler kenarda, köşede bir şeyler yazıp çiziyorlar. 'Bu projeden vazgeçilme düşünceleri var' gibi şeyler yazıp, çiziyorlar. Hazımsızlık çok kötü. Oturdu mu bir daha halledemezler. Onun için bunların ani, acil operasyonlara ihtiyacı var. Çünkü 'bir ülkenin evladıyım, o ülkenin vatandaşıyım' diyenlerin, atılan bu tür adımlara karşı bir hazımsızlık yaşaması hakikaten anlaşılabilir değildir. Hiçbir zaman teşvikten yana değiller, her zaman engellemekten yanalar.

"ÖNCE GİDİP İNŞAATI GÖR"

Köşeye oturup masanın başından yazı yazmakla bu işler olmaz. Şöyle bir zahmet buyur da çık, o havalimanı inşaatının olduğu yere kadar git, orada iş makinelerinin nasıl çalıştığını yerinde bir gör, ilgililerden bilgi al, yazını ondan sonra yaz. Ama maalesef hazımsızlar çok fazla. Dev bir proje, bakıyorsunuz, iki gün köşesinden karalıyor."