Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar
ensonhaber.com

2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Çukurca'da şehit olan sözleşmeli er Halil İbrahim Güler (21) in son yolculuğuna uğurlandığı cenaze töreninin ardından Çatalca Ak Parti İlçe teşkilat binasına geldi. Erdoğan burada bina önünde toplananlara hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Şu anda güneyimizdeki gelişmeleri biliyorsunuz, Suriye'de. Bizim oralarda DEAŞ'la verdiğimiz mücadeleyi, Irak'ta verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz.

"HERKES AYNI DUYGUYU YAŞASIN"

İlk defa Kurban Bayramında Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri, Adalet Bakanımız, Bakanlarımızın bir kısım sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Buralarda askerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya oralarda kaşık çaldılar. Çünkü bunları beraber yaşamamız lazım ki, komutanıyla, subayıyla herkes aynı duyguyu yaşasın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan Myanmar'daki insani krize ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu;

MYANMAR SÜRECİNİ BM'DE GÜNDEME GETİRECEĞİZ

"Myanmar sürecini de ayın 19'unda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğiz.

20'ye kadar dünya lideriyle konuştum, konuşmaya devam edeceğiz. Oradaki liderlerle de bunları konuşacağız. Tabii netice alacağımız liderler var, liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor.

20'YE YAKIN DÜNYA LİDERİYLE GÖRÜŞTÜM

Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20'ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum.

Yoğun sevgi gösterisi altında konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İNSANLIK KATLİAMA SESSİZ KALDI"

İnsanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Televizyonlarda öyle zannediyorum ki Myanmar'ın Müslümanların düştüğü halini izlediniz. Neler çektiğini, köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler Kızılay, AFAD'ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Biz sadece rükuda sadece secdede Rabbimizin huzurunda eğiliriz. hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik, inşallah eğilmeyeceğiz.

"19 EYLÜL'DE BM GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ"

Myanmar sürecini de BM Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğiz. Bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20'ye yakın dünya lideriyle bu konuyu görüştüm, görüşüyorum. Bütün bu görüşmelerimizde netice alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağımız yapacağız.

Şu anda güneyimizdeki gelişmeleri biliyorsunuz, Suriye'de. Bizim oralarda DEAŞ'la verdiğimiz mücadeleyi, Irak'ta verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz.

İlk defa Kurban Bayramında Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri, Adalet Bakanımız, Bakanlarımızın bir kısım sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Buralarda askerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya oralarda kaşık çaldılar. Çünkü bunları beraber yaşamamız lazım ki, komutanıyla, subayıyla herkes aynı duyguyu yaşasın.