Erdoğan Sıcak kimdir

Erdoğan Sıcak

Onu hepimiz çok iyi tanıyoruz aslında. Bıyıklarının altından tatlı tatlı gülüşüyle, kızdığında çatılan kaşlarıyla pek çok kez izledik onu televizyonda. Evet, Erdoğan Sıcak! Pek çoğumuzun adını yeni öğreneceği, hepimizin tonton yüzüne aşina olduğu güzel adam... Bugün hayata veda etti. Yıllardır mücadele ettiği KOAH hastalığına bugün yenildi.

Ruhun şad olsun Erdoğan Sıcak!

Mekanın cennet olsun!

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

Çocukluğu ve eğitim hayatı

Erdoğan, 18 Ağustos 1940’ta, İstanbul’un Bakırköy semtinde dünyaya geldi. Çocukluğu burada geçti. İlk ve ortaokulu da yine burada tamamladı. Lise eğitimi için İstanbul Erkek Lisesi’ne gitti. İşte tiyatroya ilk tutuluşu burada oldu. Erdoğan, lise sıralarında başlayan tiyatro tutkusuyla, iddialı oyunlarda aldığı rollerle sahneye ilk adımını attı.

Sanatın sahne tozunu yutmuştu bir kere. Giderek içinde çoğalan bu tutkuya karşı koyamayacaktı artık. Daha sonra gazetecilik eğitimi almaya başlasa da, bir yanda tiyatro devam etti. Artık sahneden inmek ne mümkündü!

Hayatta her güzel şeyin ter dökmeden elde edilmeyeceğini, hem bu şekilde kazanılan her başarının lezzetinin bir başka olduğunu da çabuk öğretecekti hayat ona. İyi bir insan, iyi bir oyuncu olmak için azmi, çalışması bir ömür sürecekti…

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

Profesyonel oyunculuğa doğru

Erdoğan, gençliğinin baharındaydı ve kuşkusuz hayattaki en büyük tutkusu tiyatroydu ve bu konuda yeteneğini parlatacağı eğitimlerin peşine düşmüştü. 1959’da, Haldun Dormen’in tiyatro okulunda eğitim almaya başladı. Bu, onun profesyonelliğe doğru giden ilk adımıydı.

Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Yönetmeni Saim Alpago, 1962 – 1963 tiyatro sezonunda, İstanbul’da bir tiyatro topluluğu kurdu. Oyuncularını sınavla alıyordu ve Erdoğan, profesyonel tiyatro yaşamına bu sınavdan geçerek başladı.

Bundan böyle muhtelif tiyatro topluluklarında kah oyuncu olarak sahnede, kah yönetmen koltuğunda, kah eğitmen konumunda bulunacaktı. Onu yakından tanıyacağımız günler de yakındı. Erdoğan’ı televizyonda izleyecektik…

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

Erdoğan Sıcak televizyonda

Tiyatro tutkusu bir saman alevi olup sönmemiş, Erdoğan, yıllarca özel tiyatrolarda çalışmıştı. Artık televizyon yayınları başladığına göre, oyunculuğunu burada da gösterebilirdi. Onu ilk kez bir dönem fırtınalar estiren, Türkiye’de sitcomun ilk örneklerinden sayılan, TRT’de yayınlanan 1975 yapımı “Kaynanalar” dizisinde izledik. Bu Erdoğan Sıcak’ın televizyondaki oyunculuğunun başlangıcıydı. Bundan böyle pek çok dizide, filmde karşımıza çıkacaktı…

Ayrıca birçok reklam filmi ve uzun metrajlı filmde de yer aldı. Hatta Fransız, İngiliz, Japon, Alman ortak yapımı filmlerde farklı karakterlere büründü.

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

Kaleminden dökülenler

Erdoğan Sıcak, sadece oyunculukta değil, yazmakta da yetenekliydi. Öyle ki tiyatrolarda, dizilerde sadece oyuncu olarak bulunmadı. Aynı zamandan birçok televizyon dizisinin senaryosunun yazımında da bulundu. Ayrıca yine yazdığı pek çok tiyatro eseri için sahneye çıkmanın gururunu da yaşadı. Nihayetinde bunun lezzeti bambaşkaydı.

Kalemini sadece sahneye taşınacak işler için kullanmadı. Bunun yanında şiirleri, bestelenmiş şarkı sözleri ve hatta ödül almış mizah hikayeleri de vardı.

Bir de “Yetişkinlere Oyunculuk Eğitimi” adını verdiği, eğitici bir kitap yazdı. Bu kitap şu tanıtım bülteni ile yayımlandı:

“Tiyatro eğitimi veren resmi kurumlar / konservatuvarlar, genç öğrencilere genellikle, sahne çalışmalarıyla birlikte teorik bilgiler içeren yüklü bir program uygulamaktadır. Bu tür akademik eğitim programı,yetişkinlerin yaşlarına, performanslarına ve beklentilerine uygun düşmediği için, kolaylaştırılmış sahne alıştırmalarıyla, onların taleplerine cevap verebilecek özel bir program ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

İşte kitap, bu ihtiyacı karşılamak üzere, bu tür eğitim programları için gerekli olan, kuralları, yöntemleri, alıştırmaları, asgari koşulları ve bilgileri içermektedir”.

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

(Haluk Bilginer ile Şahsiyet dizisinden)

Onu nerelerde izledik

Televizyonun hayatımıza girmesinden bu yana o her an bir dizide karşımızdaydı. İnsanın söylerken içini ezmesi gerekir ki, çok sık ekranda gördüğümüz, ama adını pek azımızın bildiği bir oyuncuydu. Bakalım onu nerelerde izledik! Siz, onu en son nerede izlemiştiniz?

Elbette hepsini tek tek saymak çok uzun; ama bulunduğu en bilindik projelerden bahsetmek gerekirse, Erdoğan Sıcak’ı en son 2018’de yayınlanan “Şahsiyet” dizisinde, “Taci” karakteri ile izledik. Daha geriye gidersek, 2017’de, "İstanbullu Gelin"in birinci sezonunda "Boranların Avukatı" rolüyle bulundu.

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

(Şener Şen ile Muhsin Bey filminden)

2017’de, “Kırgın Çiçekler” dizisinin üçüncü sezonunda “Sadri”, 2016’da “Aşk ve Mavi” dizisinin ikinci sezonunda “Veli”, 2014’te başlayan “Paramparça” dizisinde üç sezon boyunca “Veli Baba”, 2014’te “Medcezir” dizisinin ikinci sezonunda “Oktay Yekeli”, 2011’de başlayan “Pis Yedili” dizisinin ikinci ve üçüncü sezonunda “Adnan”, 2008’de “Adanalı” dizisinin birinci sezonunda “Emniyet Müdürü”, 2007’de “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin birinci sezonunda “Gönül’ün Babası”, 2006’da “Hatırla Sevgili” dizisinin birinci sezonunda “Hasan Aygün” karakteri ve daha pek çok dizide başka rollerde karşımızdaydı. En çok ses getireni Hatırla Sevgili’ydi. Ancak takvimde daha geriye gittiğimizde, “Tatlı Hayat, Ayrılsak da Beraberiz, Ruhsar Çılgın Bediş” gibi daha pek çok özel yapımda yer aldı.

Televizyona özel çekilmiş filmlerin de aranan ismiydi. Bunun yanında “Münafık” (2015), “Şefkat Yerimdar” (2013), “Türk Usulü” (2008), “Peri Tozu” (2007), “Böcek” (1995), “Şenlik Var” (1994) gibi sinema filmlerinde de rol aldı. Ayrıca Türk Sinemasının kült yapımlarından biri olan 1987 yapımı “Muhsin Bey” filminde de vardı.

Erdoğan Sıcak hayata veda etti. Erdoğan Sıcak kimdir - biyografisi

Erdoğan Sıcak öldü

Erdoğan Sıcak, uzun yıllardır KOAH ile mücadele ediyordu. Cumartesi gecesi (9 Şubat) fenalaştı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yorgun bedeni bu mücadeleye daha fazla dayanamadı ve Erdoğan Sıcak bugün (12 Şubat) hayata veda etti. 79 yaşındaydı.

Babasının acı haberini kızı Tutam Sıcak, sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu: “Babam Erdoğan Sıcak'ı kaybettik. Perşembe günü defnedeceğiz. Detaylı bilgiyi daha sonra vereceğim”.

Sıcacık gülüşü, tiyatroya büyük tutkusu ve iyi insan olma çabası ile bir Erdoğan Sıcak geçti bu dünyadan…

İyi ki…

Not:

Biyografisini okumak istediğiniz kişileri lütfen bizimle paylaşın.

Instagram: biyografivekitap