Erdoğan Sultanahmet'te saldırı noktasına gitti
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet saldırısının yaşandığı yeri ziyaret etti. Burada hayatını kaybeden Almanlar için tüm Alman halkına başsağlığı dileyen Erdoğan, yaşanan olayların ardından bildiriye imza atan akademisyenleri kınayarak "Tüm bu olan olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayınlayıp o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri de tekrar şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Erdoğan sözlerinin devamında "Önünde prof yazması kimseyi aydın yapmaz. Bunlar kapkaradır. Üniversiteyi bırakıp dağa çıksınlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gidip hendek kazsınlar VİDEO


NASIL VİCDANLARINA SIĞDIRIYORLAR

"Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha iyi anlamalarını istiyorum. Bir profesör olması bir şeyi değiştirmez. Bunlar, katliam işleyenlerle birlikte olup aynı suçu işlemişlerdir. Bu akademisyenler, üniversiteyi bırakıp dağa çıksınlar. Siyaset yapamayanlar da parlamentoyu bırakıp gitsinler. Bu kapkaranlık akademisyenler bebeğin katillerini nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Tüm yargı makamlarını anayasamıza ters bu hareket sebebiyle göreve davet ettim. Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda yapsınlar yapamıyorlarsa gidip hendek kazsınlar.. Tekrar başımız sağolsun diyorum.."

Erdoğan Sultanahmet'te saldırı noktasına gitti

CUMA NAMAZINI SULTANAHMET'TE KILDI

Erdoğan, cuma namazını da Sultanahmet'te kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de camide hutbe okudu. Ardından karanfil bıraktı.

Erdoğan Sultanahmet'te saldırı noktasına gitti

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

BİRÇOK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE İÇİNDEYİZ

"Birçok terör örgütü ile mücadele içindeyiz. Bunların başında PKK geliyor. Bunun yanında aynı şekilde Suriye'de de YPG ve PYD ile birlikte çalışıyor. DAEŞ terör örgütünün de ilk hazırlandığı yer Irak'tır.

Son dönemde Suriye'nin kuzeyinde sınır bölgelerimizdeki gelişmelere kati suretle kabul etmeyeceğimiz gibi bir tavır var bunu kabul etmiyorlar. Türk mlleti olarak bizim bunu kabul etmeyeceğimiz gibi Türkiye'de böyle bir teröre de müsade etmemiz mümkün deil. Bu temizlik harekatı sıradan bir harekat edildir.

Erdoğan saldırının olduğu yere karafin bıraktı VİDEO

DAEŞ'İN 10 HAREKATI OLDU

Aynı şekilde dışardan gelen tehditlre karşı koalisyon güçleriyle birlikte yaptığımız harekatı DAEŞ'in kabul etmediğini biliyoruz. DAEŞ'in şuana kadar 10 tane harekatı oldu. 10 Alman vatandaşı oldu, yaralı olanlar hastanelerde tedavi altında, tedavi olanları memleketlerine uğurladık.

HADİSEYİ İNCELEDİK

Biz tabiki bu hadiseyi tüm incelikleriyle inceledik. Dün de üst düzey toplantı yaparak değerlendirme yaptık. Bundan sonra yapılacak atılacak adımları belirledik. Hassasiyetimiz aynı kararlılıkla devam edecektir.

10 ALMAN DOSTUMUZ ÖLDÜ

Tarih medeniyet kokan barış kokan Sultanahmet'te 10 tane Alman dostumuzun ölmüş olmasından duyduğum üzüntüyü ifade ettim devlet başlanlarına.. Acımızı paylaştılar hepsine şükranlarımı iletiyorum. Tüm Alman halkına başsağlığı diliyorum. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

AKADEMİSYENLERİ KINIYORUM

Tüm bu olan olaylar karşısında kalkıpta kapkara bir bildiri yayınlayıp o katlamların altına imzayı koyan akademisyenleri de tekrar şiddetle kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha iyi anlamalarını istiyorum. Bir profesor olması bir şeyi değiltirmez. Bunlar katliam işleyenlerle birlikte olup aynı suçu işlemişlerdir.

Bu kapkaranlık akademisyenler bebeğin katillerini nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Tüm yargı makamlarını anayasamıza ters bu hareket sebebiyle göreve davet ettim. Siyaset yapmak isteyen parlamentoda yapsınlar yapamıyorlarsa gidip hendek kazsınlar.. Tekrar başımız sağolsun diyorum.."