Erdoğan Toprak kimdir

Erdoğan Toprak

Erdoğan Toprak, 1961 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinin Zeytinli köyünde doğdu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi mezunudur.

ÇALIŞMA HAYATI

1983 yılında serbest ticaretle iş hayatına başladı. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyeliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Dayanıklı Tüketim Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

1988 yılından sonra üç dönem Bahçelievler Spor kulübü Başkanlığı yaptı. Ayrıca Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve Bakırköy Spor Kulübünde As Başkanlık yaptı.

SİYASİ KARİYERİ

1992 yılında aktif siyasete atıldı. Toprak; 20., 21. ve 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi. Torak, TBMM İçişleri Komisyonu üyeliği, KİT komisyonu Başkanlık Divanı üyeliği yaptı. 2002 yılında kurulan Koalisyon Hükümetinde "Spordan Sorumlu Devlet Bakanı" oldu.

“Türkiye-Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” başkanlığı ve “Türkiye-İngiltere Parlamentolar Arası Dostluk Grubu” başkan yardımcılığı gibi üst düzey görevler yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tanıtım, Basın ve Propaganda, İdari ve Mali İşler, İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Halen bu görevi icra etmektedir. Daha sonra da “CHP Genel Başkan Başdanışmanlığı” görevine getirildi. Halen bu görevini icra etmektedir.