Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız İZLE

Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız İZLE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'in Türkiye'deki yargı kararlarına uymamasını eleştirdi.

Erdoğan, "Uluslararası camia şöyle der böyle der bizi hiç ilgilendirmiyor. Twitter mwitter kökünü kazıyacağız" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan: Twitter'ın kökünü kazıyacağız İZLE

"TWİTTER'IN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Erdoğan şunları söyledi:

"Bir başbakanı bir cumhurbaşkanını bir bakanı dinleyemezsiniz. Mahkeme kararı falan alamazsınız böyle bir şey yok. Bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını güvenli hat diye bizlere verilen telefonları bile dinleyecek kadar adiler alçaklar. Mahkeme kararı çıktı. Twitter mivitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der böyle der hiç ilgilendirmiyor. Türkiye Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değil. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güveniliği söz konusu."

BAŞBAKANLIK'TAN TWİTTER AÇIKLAMASI

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."