Erdoğan Uludere Kaymakamı'na ödül verdi

Erdoğan Uludere Kaymakamı'na ödül verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marriot Otel'de düzenlenen İdareciler Günü kutlama ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödül verilen Uludere, Dicle, Kurtalan, Nizip, Erciş, İkizce kaymakamlarını, Mardin Vali Yardımcısı ile Eski Bulanık Kaymakamı merhum Mehmet Aydın'ın eşi Derya Aydın'ı kutladı.

ULUDERE KAYMAKAMI'NI KUTLADI

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Maruz kaldığı linç girişimiyle son günlerde gündemde olan Uludere Kaymakamımıza da buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin, 'Başarılı İdareci Ödülünü' almaya, az önce de Sayın Genel Başkan'dan dinledik, olaydan daha önce hak kazandığını öğrendim. Yaklaşık 700 kaymakamımız arasında, Uludere Kaymakamı arkadaşımızın bu başarıyı elde etmiş olması, esasen maruz kaldığı linç girişimini de açıkça ortaya koyuyor. Sivrisinekten kurtulmanın yolu, hepiniz biliyorsunuz ki tek tek haşaratı öldürmekten değil, bataklığı kurutmaktan geçer.Biz, Hükümet olarak, son 9 yılda, işte bu bataklığı, haşaratın ürediği, barındığı, beslendiği, gizlendiği bu bataklığı kurutmak için yoğun bir mücadele içindeyiz."

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Terörle mücadelenin, sadece güvenlik tedbirleriyle başarıya ulaşmayacağını belirten Erdoğan, "Terörü doğuran, besleyen, teröre istismar imkanı veren zemini ortadan kaldırmadıkça yani yoksulluğa, göçe, geri kalmışlığa, itilmişliğe ve ötelenmişliğe çare üretmedikçe, terörün zemini ortadan kaldırılamaz.'' dedi.

ÖDÜLLERİ ERDOĞAN VERDİ

Teröre zemin hazırlayanların peşinde olacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Markası ne olursa olsun peşinde olacağız. Asla geri adım atmak yok. Diyorlar ki 'niye hep siz cumhuriyet tarihini dile getiriyorsunuz'. Ben bir dönemi ortaya koyuyorum. Benim cumhuriyetle herhangi bir sıkıntım yok. Çünkü cumhuriyet burada zaten. Bu millet cumhurun ta kendisidir. Cumhuriyetin ta kendisidir. Bizim öyle bir sıkıntımız yok.''

Erdoğan, ''Ve ben açık söylüyorum, makam odalarına kapanan, sabah 9, akşam 6 makam odalarından çıkmayan idareci istemiyorum. Ona da iyi bakmıyorum. Evinden işine, işinden evine makam aracının arkasında sadece korumasının ensesini seyreden vali istemiyorum'' diye konuştu.

Türk İdareciler Derneği tarafından verilen yılın başarılı idarecileri ödülleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dağıtıldı.

Irak'ın Kuzeyindeki olayın ardından saldırıya uğrayan Şırnak Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a da Şehit Kaymakam Ersin Ateş ödülü verildi.