Erdoğan ünlü spor adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu

Erdoğan ünlü spor adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanat ve spor camiasından birçok isimle düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Erdoğan, Fatih Terim, Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen, Kenan Sofuoğlu gibi ünlü spor adamlarının da katıldığı iftar yemeğinde kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan ünlü spor adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu

BİRLİK OLURSAK KİMSE BİZİ YIKAMAZ

"Bakın bir terör mücadelesi şu anda bizim için en önemli sıkıntıdır. Ve bu terörün kaynakları bellidir. Hele hele sanat camiamız bunu çok çok iyi bilir. Spor camiamızdaki dostlar, arkadaşlar bunu çok çok iyi bilir. Çünkü eğer bu ülke teröre kurban edilirse, yazık olur. Şunu bilin ki, Türkiye'nin birliği, beraberliği sadece Türkiye için değil, bölge için ve dünyadaki mağdur, mazlum milletler için bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ciddi bir sıçramanın içinde. Bunu dahi hazmedemeyenler var; 'Türkiye nasıl bu noktaya geliyor?' Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum, isteğim şu: Diyorum ki, biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bizim ikide bir önümüze getirilen, bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı... Ben artık diyorum, bizim kitabımızda bunların yeri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz."

DESTEĞİNİ HİÇ ESİRGEMEDİ

İftar yemeğine katılanlardan biri olan Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Facebook sayfasından bir paylaşımda bulundu.

Sofuoğlu, ''Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, her zaman sahip çıkan ve masasında bu iftarda yer veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkürlerimi sunarım'' dedi.

BEBEĞİ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Hatırlanacağı üzere Kenan Sofuoğlu'nun beyin kanaması geçiren bebeği Hamza Sofuoğlu ameliyat olmuştu. Kenan, geçtiğimiz günlerde bebeği için dua beklediğini söylemişti.

Erdoğan ünlü spor adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu

Erdoğan ünlü spor adamlarıyla iftar yemeğinde buluştu