Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kitta'nın ziyareti sonrasında ortak basın açıklaması düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın siyasilerin faiz politikasına yönelik eleştirilerinin fayda sağlamayacağını ifade etmesine sert yanıt verdi.

DURMUŞ BEY KENDİ İŞİNE BAKSIN

"Durmuş bey, öncelikle kendi işine baksın. Onu muhatap alıp da burada cevap verecek değilim. Düşük faiz büyüme tespitleri çok çok yanlış Gerek ABD'yi bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış, Batı'yı bu şekilde değerlendirmesi ayrı bir yanlış. Avrupa'da faiz nedir, enflasyon nedir? buna bir baksın ve öğrensin."

Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt İZLE

MERKEZ BANKASI'NIN GÜCÜ ABARTILIYOR DEMİŞTİ

Merkez Bankası'nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, "Merkez Bankası'nın gücü abartılıyor. Kısa vadeli faiz silahıyla ülkenin uzun vadeli yapısal sorunları çözülemez" demişti.Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt

MALİ'DE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

"Mali'ye inşallah THY seferlerini başlatacaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarına şöyle devam etti;

"Sayın Cumhurbaşkanıyla Mali'deki Türk yatırımcılarının yapacağı işler. TİKA'nın yaptığı işler ve atacağı adımlar çok önemli. 2013'te Eyüp Sultan Camii yapıldı. Açılan su kuyuları büyük önem arz ediyor. Paralel yapıyla ilgili Mali'de önemli çalışmalar yapılacak. Çünkü o yapı Mali'de bir yapılanma içine girmişti. Türk devletine aykırı düşenlerle biz de iş yapmayız."

Mali Cumhurbaşkanı Kitta ise, şunları söyledi;

KİTTA: MALİ DERİN BİR KRİZDEN ÇIKIYOR

"Mali derin bir krizden çıkıyor. Bizi çok etkiledi. Ama yüzde 5 büyüme kaydettik. Afrika şu an büyük umut vaad ediyor. Ortaklıkları gözden geçirmeyi çok önemsiyoruz. Aradaki coğrafi mesafelere rağmen Dünyanın başkenti Konstantinapolis'tir yani İstanbul'dur. Mali devlet geleneği çok eskidir. 1045'te ilk devletimizi kurmuşuz. Şimdi iki ülke arasında bağları kuvvetlendirme zamanıdır. Geleceğe beraber bakmalıyız.

Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert yanıt

BİZİM CANLILIK PROJEMİZ VAR

Sayın Cumhurbaşkanı biz size geldik. Bizim bölgemizde de istikrarsızlaştırma politikası var. Bizim gençlerimize şunu aşılamaya çalıştılar. Yeni bir İslam var. İslam barış dinidir. İnsanlığa savaş açanlara karşı yan yanayız. Bizim projemiz var: Canlılık projemiz var. Tibiktu'yu yeniden canlandırmak istiyoruz. Burada yüzlerce cerrahımız, doktroumuz vardı. Tibiktu'yu işgal ettiler. İslam adı altında türbeleri yıktılar. Neredeyse en hassas insanlık mirasını yok edeceklerdi. Neyse ki Tibuk'taki yazma eserleri kurtardık. Siz de bize çok yardımcı oldunuz. Bugünün Türkiye'sini gördük. Dimdik bir Türkiye. Geçmişini inkar etmeden geleceğe yürüyen bir Türkiye. Bu kentte şunu fark ediyorsunuz: Ne kadar çaba verildiğinin göstergesidir. Elini uzatan bir ülke kurduğunuz için bu millet size çok teşekkür edecek. Biz bu Türkiye'yi bulmaktan çok teşekkür ediyoruz."