Erdoğan'a diktatör sorusunu soran gazeteci tanıdık çıktı
DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu 6 Kasım 2013 tarihinde, Finlandiya'da, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile düzenlediği ortak basın toplantısında Finli gazeteci Tom Kankkonen, Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sormuştu.

Erdoğan'a diktatör sorusunu soran gazeteci tanıdık çıktı

"ÖZEL OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞ GALİBA"

Erdoğan, gazeteciye o zaman "Birileri arkadaşı özel olarak görevlendirmiş. 11 yıldır Başbakan'ım. Biz kimsenin özel hayatına müdahale etmiş değiliz. Birilerinin özel hayatına müdahale etmiş biri olsaydık, Türkiye'de 2 kişiden 1'inin oyunu almazdık." şeklinde başlayan sözlerle cevap vermişti.

Fin gazeteciden Erdoğan'a diktatör sorusu VİDEO

AYNI GAZETECİ BENZER SORU

Aynı gazeteci dün akşam ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Halk sizden korkuyor. 'Diktatör' olduğunuzu söyleyenler var. Ne diyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltti.

Erdoğan'dan gazeteciye: Özel olarak mı görevlendirildin - izle

Erdoğan'a diktatör sorusunu soran gazeteci tanıdık çıktı

DİKTATÖRÜN OLDUĞU ÜLKEDE BÖYLE BİR SORU SORAMAZSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finli gazetecinin bu sorusu üzerine şunları söyledi; "Diktatörün olduğu ülkede böyle bir soruyu soramazsınız. O ülkenin Başbakanı ya da Cumhurbaşkanına ailesi dahil olmak üzere sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Şu anda ülkemizde demokratik parlamenter sistem içerisinde özgürlüklerin sınırsız yaşandığı Türkiye'dir. AB üyesi ülkelerin birçoğunda olmayan bu tür talepleri, bu tür etkinlikleri Türkiye'den çok daha etkin şekilde yapabilen ülke sayısı nadirattandır. Yarışırız onlarla. Bunu iddia ile söylüyor ve konuşuyorum. Türkiye'de yazılı ve görsel medya, sosyal medya şahsım, çocuklarım ve eşim başta olmak üzere her türlü hakareti sınırsız şekilde yapmaktadır. Biz bunları hep sabırla karşıladık."

Erdoğan'dan gazeteciye: Özel olarak mı görevlendirildin haberi

Erdoğan'a diktatör sorusunu soran gazeteci tanıdık çıktı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)