Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin haddini bil
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY darbe girişiminde uçakların hedefi olan ve 50 polisin şehit olduğu Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan ABD'li bir generalin açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

ABD'Lİ GENERALE: SEN KİMSİN, HADDİNİ BİL

Erdoğan, "Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Türkiye olduk niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan geçmiş olsun. Söyledikleri bu. Arkasından 'Gelecek için endişe duyuyoruz.' Endişleri şu; bu içeri alınanlar, tutuklananlar... ABD'de önemli makamda olan bir general 'İrtibat halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınlar olduğunu görüyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi, haddini bileceksin, sen kimsin? Sen benim ülkemdeki, yapılan bir darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Bu tür açıklamalar, bu olayın arkasında kimlerin olduğunu biliyor. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz." dedi.

Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin haddini bil VİDEO

DARBECİLER MÜTTEFİKİMİZDİ

Ortadoğu'daki ABD operasyonlarını yöneten CENTCOM'un komutanı General Votel​, tutuklanan darbeci generaller için "ABD'nin Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı" dedi.

Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin haddini bil

ABD'li istihbaratçı: Muhataplarımız tutuklandı

Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin haddini bil